Esélylatolgatás

2024.07.09. 15:11

Horváth Attila végre jó focit és spanyol győzelmet vár

Kedden este a spanyol-francia elődöntő után kiderül az Eb egyik finalisájának kiléte. Horváth Attila, a Dunaújvárosi Öregfiúk SE elnöke szerint ez a hispán csapat lesz, mert ők gólra törően játsszák a focit.

Gallai Péter

A spanyolok a negyeddöntőben a hosszabításban győzték le a németeket

Fotó: MTI/Georgi Licovszki

Horváth Attila mindenféleképp spanyol győzelmet vár kedden este, elmondása szerint ők játsszák a focit, gólra törnek, nem akarják megvárni, hogy majd úgyis lesz valami. Nem a véletelenre akarják bízni, hogy találnak egy gólt, vagy majd kihúzzák a büntetőkig.

– Látványos, szemnek is tetszezős labdarúgást láthattunk eddig a spanyoloktól. 

Nagyon merem remélni, a mai győzelem után az Eb-t is megnyerik. A franciák teljesítménye eddig csalódás nekem, sokkal kevesebbet mutatnak, mint amit vártam.

– Öt mérkőzésen három gólt szereztek, egyet büntetőből, kettőt pedig öngólnak köszönhetően. A portugálok elleni negyeddöntőjük is gól nélkül zárult, végül csak a tizenegyes párbajban jutottak tovább. Szóval, most nem játszanak szép focit, pedig Platiniék óta az egyik kedvenc válogatottam a gall - magyarázta Horváth Attila.

Horváth Attila, a Dunaújvárosi Öregfiúk SE elnöke
Fotó: Balogh Tamás

Szerinte egyébként az Eb színvonala alulmúlta az eddigieket. Eleve csalódás, hogy a magyarok nem jutottak tovább, de amúgy sincs jó foci, unalmas a mérkőzések többsége. Simán ki lehet menni egy sörért a hűtőhöz, mert nagy valószínűséggel semmi nem történik. 

Horváth Attila beszélt a másik, szerdai eldöntőről is, amit a hollandok vívnak az angolokkal. 

– Mindenképpen a hollandokat várom a döntőbe a spanyolok mellé. Az angolok defenzív focit játszottak eddig, ők sem kápráztattak el a játékukkal. 

Persze, benne van a pakliban, hogy feltámadhat mindkét csapat, a francia és az angol, de az eddigiek alapján egy spanyol-holland fináléra van nagyobb kilátás.

– Mondjuk ha megtáltosodik a két másik csapat, akkor lehet az is, csak jó foci legyen végre. A magyar válogatottal vagyok egyedül elfogult, szóval ez a párosítás is jöhet, csak a másikat jobban várnám - tette hozzá.

Mivel egyre nagyobb a tét, elképzelhető, hogy a csapatok méginkább a biztosra akarnak menni, így félő, hogy nem sok gólt hozó, látványos meccsek várnak ránk. Bár onnantól lett mindig jó és izgalmas egy mérkőzés, amikor valaki hátrányba került. Vagy ott a magyar-skót utolsó húsz perce, ami elképesztően izgalmas lett, mert mindkét fél a győzelemre kellett hajtson. 

– Mindig azt várom, az egyik csapat rúgjon egy gólt az első félidőben, mert akkor a másik elkezd támadni. Ez a 0-0, beállunk védekezni, nagyon nem szimpatikus. Egyébként a portugálokat is előrébb vártam, hiába vannak tele vannak jó támadókkal, alig rúgtak gólt. 

A büntetők pedig azért lutrinak mondhatóak, a svájci kiesést jelentő tizenegyest is a sztárjátékos, Akanji hagyta ki. Olyan rosszul rúgta, hogy öregfiúk szinten is egy kör italt kellett volna érte fizetni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!