Női kézilabda-Eb

9 órája

Bravúrok sorozatára lenne szükség az Eb-ezüsthöz (videó)

A szövetségi kapitány, Golovin Vlagyimir keretet hirdetett a magyar női kézilabda-válogatott októberi felkészülési mérkőzéseire. A szakember ötven nappal a részben hazai rendezésű Eb kezdete előtt nyilatkozott az előttük álló időszakról, és hogy mi kell majd ahhoz, hogy a Magyar Kézilabda-szövetség elvárásait teljesíteni tudják.

MW

November 28-án kezdőik női kézilabda Európa-bajnokság

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Ötven nap. Pontosan ennyi van hátra a november 28-án kezdődő női kézilabda Európa-bajnokságig, melynek házigazdája Ausztria és Svájc mellett Magyarország lesz. A válogatott a csoportkörben Törökországgal, Svédországgal és Észak-Macedóniával találkozik Debrecenben – írta meg a Magyar Nemzet. A szövetségi kapitány, Golovin Vlagyimir szerint a motivációval nem lesz gond, a csapat éhes a sikerre.

Háfrának van visszaút

A nemzeti csapat szövetségi kapitányának, Golovin Vlagyimirnek a szerződését szeptemberben a 2028-as olimpia végéig meghosszabbították.

„Mióta tudjuk, hogy részben hazai rendezésű lesz az Eb, extra motivációval készülünk, várjuk, hogy elteljen az előttünk álló ötven nap. Debrecenből jó emlékeink vannak, amikor olimpiai kvalifikációs mérkőzéseket játszottunk ott, telt ház, remek hangulat fogadott minket. A cél, hogy a hátralévő időt jól kihasználva az Eb-re a legjobb formában legyünk” – mondta el a Magyar Nemzetnek a nemzeti csapat edzője. Golovin Vlagymir nem változtatott az Eb-re készülő válogatott keretén, ugyanazokat hívta meg az októberi összetartásra, akikre az előző, szeptemberi edzőtáborozás idején is számított. A kedden Vácra igazolt Háfra Noémi nem tagja a névsornak, a magyar kézilabdázó most azért küzd, hogy idén decemberben a részben magyarországi rendezésű Eb-csapatban helyet kaphasson. Ha nem sérül meg, ha rendszeresen játszani fog és jó teljesítményt nyújt, akkor Vlagyimir Golovin szövetségi kapitány minden bizonnyal számítani fog a 2018-as Európa-bajnokság egyik legfontosabb magyar játékosára, aki remek egyéni megmozdulással döntötte el a németek elleni középdöntőt – olvasható az Origón.

Ezüstöt várnak tőlük

Akik legutóbb is lehetőséget kaptak, eddig két meccset vívtak Romániával, a második már a nézők számára is nyilvános volt, és 37–28-as magyar győzelemmel zárult.

„A románok elleni két mérkőzésen kicsit darabosabb volt a játékunk, de azért vannak a felkészülési mérkőzések, hogy a világversenyre elérjük a csúcsformát. A védekezésünkön javítanunk kell, az nem működött olyan hatékonyan, mint ahogy szerettünk volna. Hullámzó volt a támadóteljesítményünk is” – ismerte el a szakember, akinek vezetésével a válogatott október 24-én és 26-án is megmérkőzik az olimpiai ezüstérmes Franciaországgal. 

Az erős francia válogatottal mindig jó játszani. Ha szeretnénk felzárkózni az elithez, ellene is magasabb szintű játékot kell nyújtanunk

– mondta el a magyar csapat edzője, aki azért óvatosan fogalmazott az éremesélyekkel kapcsolatban. A Magyar Kézilabda-szövetség alelnöke, Pálinger Katalin ugyanis kedden kijelentette: érmet vár a kontinenstornán a válogatottól.

„Kedvező a sorsolásunk, de azt, amit az alelnök asszony kért, nem lesz egyszerű teljesítenünk. Vannak olyan csapatok, amelyek legyőzéséhez bravúrra lenne szükség, de tudjuk: jó eredményt bravúr nélkül nem lehet elérni. Azon leszünk, hogy az éppen ránk váró ellenfelet megpróbáljuk legyőzni, meglátjuk, ez mire lesz elég” – reagált Golovin. A nemzeti csapat az Eb csoportkörében mindenképpen Debrecenben játszik, sőt, továbbjutás esetén a középdöntőt is hazai pályán teljesítheti.

A válogatott kerete

Kapusok: Böde-Bíró Blanka (FTC), Janurik Kinga (FTC), Szemerey Zsófia (Metz)

Jobbszélsők: Győri-Lukács Viktória (Győr), Faluvégi Dorottya (Ludwigsburg)

Jobbátlövők: Klujber Katrin (FTC), Papp Nikoletta (Gloria Buzau), Albek Anna (Mosonmagyaróvár).

Irányítók: Vámos Petra (Metz), Simon Petra (FTC).

Beállók: Füzi-Tóvizi Petra (Debrecen), Bordás Réka (FTC), Pásztor Noémi (CSM Bucuresti).

Balátlövők: Kuczora Csenge (Thüringer), Kácsor Gréta (Gloria Bistrita), Juhász Gréta (Vác).

Balszélsők: Szöllősi-Schatzl Nadine (Budaörs), Márton Gréta (FTC).

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában