Horváth Lilla, a Tündérszépek Fejér vármegyei döntőse

2024.06.11. 17:30

„Bátornak kell lenni, hogy megmutathassuk azt, hogy kik vagyunk mi, számomra ezt jelenti a szépség” - képgalériával

Ötödik alkalommal indította útjára a Mediaworks Hungary Zrt. a Tündérszépek országos szépségversenyt. A megmérettetés már döntőjéhez közeledik, vármegyékből egy dunaújvárosi szépség, Horváth Lilla jutott a fináléba. Lillát azt hiszem bátran mondhatom, hogy nem kell bemutatni senkinek, hiszen több alkalommal is beszámoltunk hazai, illetve nemzetközi bemutatkozásairól. A Tündérszépek finisére történő felkészülés kellős közepén beszélgettem vele.

Varga Zsófia

Fotó: Laczkó Izabella

A Tündérszépek szeptemberi döntőben képviseled Fejér vármegyét. Gratulálunk! Mesélsz a döntőig vezető útról? 

- Június 21-ig még iskolába járok, addig kötelező bejárnom. Iskola mellett is fel tudok készülni egy ilyen versenyre, délutánonként egy edzéssel, illetve az étkezésemre nagyon figyelek, a mindennapjaim szerves része, hogy minél jobb minőségű ételeket egyek. A sport és az étkezés az, amire a legjobban odafigyelek.

Fotó: Laczkó Izabella

Említetted a sportot és az étkezést, ezeken kívül még milyen elemekből áll a felkészülésed? 

- Szerencsém van, hiszen anyukám személyi edzéssel foglalkozik és képben van az egészséges életmód fejlesztésével kapcsolatban. Nagyon sokat tud segíteni abban, hogy mit hogyan csináljak, miből mennyit egyek, milyen tápanyagokat vigyek be a szervezetembe. A mentális felkészültség is nagyon fontos, mert nem csak fizikailag lehet elfáradni egy ilyen verseny alkalmával. 

Milyen célokkal jelentkeztél a Tündérszépekre? 

- Azért jelentkeztem, mert az elsődleges célom nem is az első hely megszerzése, hanem inkább az, hogy ismeretséget, tapasztalatot szerezzek, annak érdekében, hogy lépcsőfokonként tudjak feljebb lépni és ez hozzájárulhat ahhoz, hogy minél sikeresebb legyek majd a jövőben. 

A felkészülést hogyan tudod összeegyeztetni egyéb dolgokkal, hiszem mondtad, hogy még iskolába jársz. 

- Nagyon nehéz, viszont azt mindig próbálom szem előtt tartani, hogy mi a prioritás, mi a cél az életben, mit szeretnék elérni és ehhez próbálok mindent igazítani. Sokszor végeláthatatlannak tűnik a feladatok sokasága, de valahogy mindig megoldom. Vannak modell és influenszer munkáim illetve van lehetőségem az iskolám által gyakorlatban is elsajátítani a tanultakat.  Legutóbb a Puskás Arénában a SKY Boxok kiszolgálását kaptuk feladatul. Nem kis logisztika és időmenedzsment ezeket összeegyeztetni egyéb feladatokkal a mindennapokban. A tevékenységeim sokszínűsége miatt sokat kell utazzak, de ezt az időt is hasznosan kitöltöm.

Szerinted mi kell ahhoz, hogy valaki jól szerepeljen például a Tündérszépeken? 

- Ez lehet, hogy sablonos szöveg lesz, de a legfontosabb az adottságok mellett, hogy belülről ki milyen ember. Lehet valaki szép, de ha nincs kisugárzása, nincs hatása az emberekre, akkor nem ér vele semmit. Azt hiszem, ha jól érezzük magunkat a bőrünkben, ha élvezzük, amit csinálunk, akkor az kívülről is meg fog látszódni. 

Fotó: Laczkó Izabella

Mi az, amiben más vagy, mint a többi induló? 

- Még nem volt alkalmam találkozni a többi versenyzővel, július 17-én lesz ruha- és táncpróba és ott fogok először találkozni a lányokkal. Nem tudom kik jutottak be a döntőbe, nem ismerem még a többieket. 

Mit jelent számodra a szépség? 

- Talán a szépség az, amihez a szem ösztönösen vonzódik, ami látványában tökéletesnek hat. Nekem a szépség a természetes adottság varázsa, amire jó nézni. Én nagyon szívesen részt vennék egy olyan versenyen is, ahol nincs smink, ahol csak az ember van, és azt vennék figyelembe, hogy milyen a természetes szépsége. Bár az adottság nem tehetség, de rengeteg bátorság kell élni vele és merni nagyon jónak lenni. 

Fordult már elő olyan, hogy felismertek az utcán? 

- Sokszor történt már ilyen, éppen tegnap is, amikor Budapesten dolgoztam, felszolgálni kellett, a vendégek legtöbbje angol és amerikai volt, illetve páran magyarok voltak. Egy hölgy megszólított, hogy nem indultam-e én valamilyen szépségversenyen, mert ő is dunaújvárosi, ismerős vagyok neki és nem hiszi el, hogy itt találkoztunk. Meglepődtem, ezek a találkozások nagyon jól szoktak esni. Vannak nagyon kedves történetek, például egyszer egy kislány mondta az anyukájának, amikor meglátott, hogy „nézd anya, ott jön a szépségkirálynő!”. Azt hiszem, nagy felelősséggel is jár, hogy mindenhol úgy jelenjek meg, hogy bárhol felismerhetnek. 

Mit üzensz azoknak, akik azon gondolkoznak, hogy jelentkeznének ilyen versenyre, csak még nem mertek belevágni? 

- Azt, hogy legyen bátorságuk az új dolgok felé nyitni, mert nem mindenki szeret kilépni a komfortzónájából, de ez szükséges ahhoz, hogy tudjuk fejlődni.  Arra ösztönöznék mindenkit, hogy próbálja ki magát, mert nem tudhatja, hogy mi fog bekövetkezni az életben, lehet hogy éppen ez az ő útja, csak eddig még nem tudott róla. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában