Péntektől

2024.05.30. 17:30

Remek programok lesznek az idei Kisapostagi Falunapon

A tavalyi évben nagy sikerrel rendezték meg a Kisapostagi Falunapot az új piactéren, ami a községháza mögött található. Bár ezt a településen mindenki tudja, az idelátogatók kedvéért írjuk le, mert a programok dömpingje és minősége bizonyára más településről is idecsábítja majd a közönséget.

Duol.hu

Balkan Fanatik

Itt nincs bemelegítés, itt egyből buli van

Már pénteken beindul a buli, nem is akárhogy. 18:30-kor a P.E.N.É.S.Z. zenekar hangolja a nagyérdeműt blues és rock dalokkal. A zenekarról tudni kell, hogy egy kisapostagi tagja is van, Gyetvai József, aki a zenekar frontembere. 21 órakor, az est fénypontjaként színpadra gurul a Zaporozsec. Na nem a múlt évszázad Záporjóskája, hanem a közkedvelt zenekar, aki nemrég Fonogram díjat kapott az év hazai klasszikus pop-rock albuma vagy hangfelvétele kategóriában a L'amour Toujours és a Rákkendroll című nótájáért. 

A pénteki programot végül Retro Disco zárja, amely 22:30-kor kezdődik. A pénteki zenei dömping és kevés alvás után máris beindul a szombat.

Mennyei illatok töltik be a teret

A plakáton Mityusz népszerűsítteti a versenyt, aki már több ízben nyerte meg a kulináris megmérettetést. Most kiderül, idén lesz-e nála jobb

A hivatalos megnyitó előtt már nyolc órakor fakanalat ragadnak a Bográcsos Ételek Versenyének alkalmi szakácsai, csapatai.  A verseny komolyságát mutatja, hogy a zsűri elnökeként a Szabadtűzi Lovagrend mesterszakácsa, Bene Sándor ítél majd. Idén is külön versenyt szánnak a szervezők a házi süteményeknek, amelyek lehetnek édesek és sósak egyaránt. Míg a bográcsok mellett a férfiak, a sütő mellett a hölgyek állnak szívesebben.

A népi kultúra kedvelőinek

10 órakor kezdődik a megnyitó, majd a népdalkörök találkozójával indul a program. Idén 15 éves a kisapostagi Lilaakác dalkör, ezért jubileumi, ünnepi műsorral kedveskednek a közönségnek. 

Idén 15 éves a Lilaakác dalkör
Fotó: Dienes Andrea

Meghívták a környék jelentősebb népdalköreit is a találkozóra, tehát színvonalas előadásokat hallhatunk majd tőlük egészen 13 óráig. 13:30-kor szintén a népi vonalnál maradva színpadra lép a Madocsai Hagyományőrző Néptánc Egyesület. 

Ezt követi a kulináris versenyek eredményhirdetése, majd 14:30-tól a DKSE tornásznövendékeinek bemutatója, melyet Makai Lilla, az egyesület kiváló versenyzője vezet majd. 

Díjátadás a megbecsült polgároknak

15 órakor színpadra szólítják Kisapostag kiválóságait és ünnepélyes keretek között átadják a nekik szánt díjakat, melyeket a település polgárai szavaztak meg számukra.

16 órakor a Tulipántos bohócok interaktív zenés műsorát élvezhetik a gyerekek, hiszen ismert slágerekkel jönnek az előadók.

17 órakor izgalmas programpont kezdődik, tombolasorsolás lesz a színpadon. 

Főszerepben a zene

18:30-kor újabb zenei blokk indul. Már többször bizonyított a Fun Company zenekar, hogy kiváló hangulatot képesek teremteni. A nagyon igényes előadásukban hazai és külföldi slágereket játszanak majd. Itt playbacknek nincs helye, csak igazi zenének.

21 órakor a Balkan Fanatik lép színpadra. Azt hiszem őket nem kell bemutatni. A hangulat és a buli garantált.

A falunapi programok zárásaként Pullmaxx, a Rádió 1 lemezlovasa szórakoztatja a közönséget. 

A falunapon egész nap kirakodóvásár, hűtött italok, meleg étel, langalló, jégkrém várja a látogatókat. A gyerekeket ingyenes ugrálóvár, körhinta, trambulin, játszóház és arcfestés várja.

Érdemes lesz tehát részt venni a Kisapostagi Falunap eseményein.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában