A POK médiacsoport sikere

2024.06.24. 13:57

A pannonosok szerelmesfilmje a Bujtor István Filmfesztivál döntőjében

Beválogatták Pachmann Péter tanár úr és a POK Médiacsoport diákjai rendezésében forgatott versfilmet, a 2024-es a Bujtor István Filmfesztivál döntős versenyprogramjába – olvasható a dunaújvárosi Pannon Oktatási Központ Gimnázium közösségi oldalán.

Duol.hu

Forrás: Pannon Oktatási Központ Facebook

A film Juhász Gyula egyik legszebb költeményét dolgozza fel. (Filmcím: Juhász Gyula: Milyen volt…) A POK szerelmesfilmje tavaly második helyezést ért el ezzel a szerelmesfilmmel.

A filmet 15-16 éves, lelkes, Dunaújvárosban tanuló diákjainkkal forgatták. 

Ahogy korábban beszámoltunk róla, a POK-os diákok a Szerelem első vérig filmek sztárjával, Berencsi Attilával, azaz Beri Aryval úgynevezett versfilmet forgattak, Juhász Gyula Milyen volt című költeményéből. A filmben párhuzamot állítanak Juhász Gyula fiatalkori szerelmes verse, az 1985-ben készült kultikus Szerelem első vérig filmtrilógia és a 21-dik századi jelenkor között. Külön érdeme a filmnek, hogy a Pannonos diákoknak 37 év után sikerült rábeszélniük a főszereplőt, Berencsi Attilát, Beri Aryt, hogy újra eljátssza Füge szerepét egy rövid filmetűd kedvéért. Beri Ary tavaly decemberben adott interjút a duol.hu-nak. 

Egy kisváros, egy szürke mozi, egy téli kora este, egy váratlan találkozás és néhány feltörő emlék.

A  médiacsoport különböző diákfilmes seregszemléken már négy országos első helyezést adott a Pannon Oktatási Központ számára.

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A csapat, az alkotó közösség tagjai: Kálmán Lilla, Nagy Lara, Dubniczki Szófia, Bolya Sára, Vörös Rebeka, Hidalmási Ákos, Farkas Dávid, Faragó-Székely Attila, Rauf Pál, Némethné Ámon Erika, Tóthné Kolmankó Dia és Pachmann Péter, írta meg a duol.hu tavaly májusban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában