Délutáni program

2024.06.28. 07:00

Kisapostagi piac: Különleges finomságok és kézműves termékek kavalkádja

Kisapostagon ismét megrendezésre kerül a népszerű piac, ahol helyi termelők és kézművesek kínálják portékáikat. A vásár látogatói garantáltan nem fognak csalódni a bőséges kínálatban, hiszen számos ínycsiklandó finomság és különleges kézműves termék várja őket. Szombat délután 15-17 óráig várják az érdeklődőket a piactéren, a önkormányzati épület mögött. A fele piac a kultúrteremben légkondi mellett, másik fele árnyékban lesz.

Duol.hu

A piac egyik értékesítője, Viola megmutatja, hogy milyen az igazi Gyöngyvarázs

Lássuk a kínálatot

A Pitypangos Porta már többször bizonyította, hogy kiváló minőségű sajtjaival méltán népszerű a helyiek körében. Ezúttal is remek sajtokkal érkeznek, melyeket érdemes lesz megkóstolni és megvásárolni, hiszen a termékeik mindig frissek és finomak.

 

A szombati piacon Viola is bemutatkozik gyönyörű kézzel készített ékszereivel, dísztárgyaival és illatgyertyáival. A Gyöngyvarázs kollekciója garantáltan elbűvöli majd a látogatókat, akik egyedi és különleges ajándékokat keresnek.

Zakara Ferencné őstermelő is visszatér a piacra, hogy ismét elhozza híres birsalmalekvárját. Azok, akik már kóstolták, tudják, hogy a minőség garantált. Emellett, ha szerencsénk van, saját termesztésű zöldbabot és gyümölcsöket is találhatunk nála.

A Bokréta Porta, Kisapostag helyi vállalkozása, most először hoz dísznövény palántákat a piacra. A tátikák, szarkalábak, kasvirágok, rózsák, nyári orgona, napraforgók és zinniák színes választékából csodás csokrokat készítenek majd.

 

A Bajnóczi fürjészet különlegességei sem maradhatnak el: többféle ízesítésű füstölt fürjtojás, fürjtojásból készült tészták és ínycsiklandó desszertek várják az érdeklődőket. Ezek a finomságok garantáltan feldobják majd a vásárlók napját.

Nyul Magdi is jelen lesz a piacon, aki friss és finom gyümölcsökkel készül. A kínálatában megtalálható lesz málna, zöldbab, sárgabarack és őszibarack, valamint némi lekvár is.

A sajtok kedvelői örülhetnek, hiszen a Gili Major mesterei most először mutatják be portékáikat a kisapostagi piacon. Színes és formás sajtjaik nem csak látványra, de ízre is kiválóak.

 

Kazsoki Olga neve garancia a minőségre, ha lekvárokról és dzsemekről van szó. Ezúttal is gazdag választékkal érkezik: füge-alma, zölddiólekvár és cseresznyedzsem is megtalálható lesz a standján.

Kiss János füstölthús termékekkel, zsírral, tésztákkal, savanyúsággal, tojásokkal. 

Az Angyalkürtős újra tiszteletét teszi. Helyben-frissen sütött, többféle ízű ropogós kürtőskaláccsal. 

 

Homó István őstermelő, már ez előző piacon is ott volt, zöldségeit és sárgarépáit hamar elkapkodták, minőségi, friss áruja van, ami nem hiányozhat egy igazi hús-, vagy zöldséglevesből sem.

 

Másik húsospultmögött János Kiss és felesége fog állni. Náluk kapható lesz még a füstölt áruk mellett sertészsír, savanyúság, fűszerek és friss tojás is. 

Hornperger Andi ékszerekkel, dísztárgyakkal színesíti a kínálatot. 

Az Erősch Chili Labor standját keressék bátran a csípősrajongók.

Az Angyali Ásványi Ékszerek ötletgazdája  Horváth-Hornperger Andrea ismét kitelepül a sajátkezűleg készített ásványi ékszereivel. Legyen az karkötő, nyaklánc, vagy fülbevaló, nála  megtalálható.

 

A kávékedvelők sem fognak csalódni: a Caffe Pigi háromkerekű kávéspultjánál különleges pörkölt kávék, mint a makadámdiós vagy mogyorós ízű, is kaphatók lesznek. Arth Imre frissen főzi a kávés italait, miközben a Dire Straits dallamai csendülnek fel. A Virág Kávézó is bemutatkozik, hogy újra megörvendeztesse a látogatókat kiváló kávéival.

A kisapostagi piac most szombaton is bővelkedik a különleges termékekben és ínycsiklandó finomságokban. Látogasson el Ön is, és élvezze a helyi termelők és kézművesek kínálatát!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában