Nyíltvízi

2024.07.15. 10:00

Hunor hatodik és negyedik helye az Európa-bajnokságon

A DKSE úszója, Kovács-Seres Hunor a junior nyíltvízi úszó Európa-bajnokságon egyéniben hatodik helyezett lett, amivel korosztálya legjobbja volt, míg a váltó tagjaként negyedik helyet szerzett vasárnap.

Gallai Péter

Kovács-Seres Hunor negyedik helyen végzett a 3 km-es sprintfutamban

Fotó: MÚSZ

Ausztriában, Bécsben rendezték meg péntektől vasárnapig a korosztályos kontinestornát, ahol Hunor két távon volt érdekelt. A tavalyi Eb-n 7,5 kilométeren ezüstérmes volt, illetve az idősebbek váltóját ő hozta be az aranyéremre. Ezúttal már egy korosztállyal feljebb, a 18-19 évesek között 10 kilométeren volt érdekelt.

Mint a magyar szövetség felidézte: a legidősebbek között a korábbi években nagyon el voltunk kényeztetve, hiszen Betlehem Dávid és Fábián Bettina zsinórban szállította az aranyérmeket a korosztályos Eb-ken és vb-ken. Az pedig nem törvényszerű, hogy automatikusan a helyükre lépnek a korosztályba belenövők – mint ahogy ezt Bécsben is megtapasztalhattuk.

Fotó: DFVE

Kovács-Seres Hunorban ennek ellenére bízhattunk, aki két hete meggyőző teljesítménnyel nyert Szegeden az országos bajnokságon, azonban most kiderült, különösen nem mindegy, hogy 18 vagy 19 évesen tempózik valaki a korosztályos világversenyen. Szabó Gergő tanítványa az első kör után a hetedik helyen állt, utána azonban felzárkózott és szinte végig az elsők között tempózott. Az utolsó 1250 méter előtt is még a második helyen állt, azonban a hajrára elfáradt, s végül a hatodik helyen ért célba.

Azonban erre az eredményre is büszke lehet, ugyanis a 18 évesek közül ő érte el a legjobb eredményt, akik megelőzték, mint egy évvel idősebbek.

 Az aranyérmet a francia Sascha Velly szerezte meg, aki már jó ideje remekel a felnőttek között is.

Hunor aztán vasárnap a vegyes váltóban is érdekelt volt, itt négyszer 1500 méter várt a versenyzőkre. Elsőként Nett Vivien ugrott vízbe, akit a kilencedik helyen váltott Abonyi-Tóth Glenda, aki két helyet hozta feljebb a magyar csapatot az etapja végére. Poteczin Dániel volt a következő a sorban, ő hatodikként adta át a stafétát 

Kovács-Seresnek, aki ismét nagy hajrát vágott ki, megelőzte a görög és török vetélytársát is, s végül negyedik helyen hozta be a váltót, tizenegy másodperc hátrányban a bronzérmes németek mögött.

 Az ezüst a spanyoloké, az arany pedig a franciáké lett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában