Jó reggelt!

5 órája

A drága lyukas kenyér legendája

Várkonyi Zsolt

Amikor kenyeret vásárolunk, nem tudjuk ellenőrizni azt, hogy jól megsült-e ezért, amikor felvágjuk azzal szembesülünk, hogy belül „lyukas” a kenyér. Ennek számos oka lehet. Ezek között szerepelnek az elkészítésük során elkövetett hibák. Az egyik ilyen lehet a túl sok élesztő vagy cukor használata, vagy a nem megfelelő sütési körülmények eredménye is. A túl magas vagy túl alacsony hőmérsékleten való sütés és a nem megfelelő tészta kelesztési körülmények szintén lyukas kenyérhez vezethetnek. A túl alacsony gluténtartalmú liszt használata vagy az összetevők helytelen megválasztása szintén okozhatja. Nos, ez a lyukas kenyér azért bosszantó, mert a külcsín sajnos nem tükrözi a belbecst! És a kenyér ára sem. Hiszen ma már nem súlyra vesszük a péksüteményt sem, ha nem többnyire darabra. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában