Szabadidősport

2 órája

A világ gyalogló (hó)napjain

A szabadidősport nemzetközi világszervezetének, a TAFISA-nak a kezdeményezésére jött létre a Világ gyalogló (hó)nap, amely az október.

Agárdy Csaba

Régi hagyomány, hogy egy rácalmási baráti társaság minden szombaton túrázik. Ezúttal az Ófaluban is jártak

Fotó: amatőr

A programsorozat a gyaloglást népszerűsíti. Országos kereteken belül, a gyaloglás eszközével a résztvevők megismerhetik a helyi nevezetességeket, látványosságokat. A gyalogtúrák igazán izgalmas kalanddá is alakulhatnak. A helyi nevezetességek megismerése és felfedezése remek kiegészítése lehet egy tartalmas sétának. A legjobbakat különféle értékes díjakban részesítjük. Minden túrán részt vevő egyformán értékes számunkra, ezért a túrákat, szervezőknek a munkát személyre szóló oklevéllel teszi emlékezetessé a Magyar Szabadidősport Egyesület. 

Rácalmáson egy baráti társaság minden szombat délelőtt túrázik, így volt ez most szombaton, október 19-én is. Vagyis ők nem az akcióhoz csatlakoztak, de azért ők sem feledkeztek el a gyalogló (hó)napról. Terekiné Rendes Évától, a rácalmási gyaloglók képviselőjétől megtudtuk, hogy ezúttal tizennégyen vettek részt a túrán, a rácalmási Ófalut vették irányba.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában