Ünnepeljük Kedvenceinket

2 órája

Állatok Világnapja: Olvasóink fotói!

Az állatok iránti szeretet és tisztelet ezen a napon különösen nagy szerepet kap, hiszen ők is családtagok, barátok és társak az életünkben. Ma ünnepeljük: Állatok Világnapja.

Duol.hu

Az Állatok Világnapja nem csupán a vadon élő állatok megőrzéséről szól, hanem az otthonainkban élő kedvencekről, társainkról is, akik a mindennapjaink részévé váltak.

Állatok Világnapja
Szabó Krisztina, olvasónk kis kedvencei: Benő, Bogyó, Zokni Állatok Világnapja - olvasóink fotói

Az alábbi poszt alatti kommentek között tudja megtekinteni olvasóink kedvenceit, akik igazi családtagnak számítanak!

Az Állatok Világnapja története

Az Állatok Világnapját először 1931-ben, Firenzében tartották meg egy nemzetközi környezetvédelmi konferencián. A napot eredetileg az állatok veszélyeztetett fajainak megmentésére hívták életre, de mára már szélesebb értelemben vett ünneppé vált, amely minden állat iránti tiszteletet és szeretetet hirdeti. 

Október 4-e különösen szimbolikus, hiszen ez Assisi Szent Ferenc, az állatok védőszentjének emléknapja is.

Miért fontos megünnepelni az állatokat?

Az állatok fontos szerepet játszanak az ökoszisztémák fenntartásában, és sokan közülük segítenek nekünk embereknek is a mindennapokban. A háziállatok – legyen szó kutyákról, macskákról, nyulakról vagy más kedvencekről – 

hűséges társaink, akik örömöt, szeretetet és vidámságot hoznak az életünkbe

Az Állatok Világnapja egy lehetőség arra, hogy jobban odafigyeljünk az állatvédelem fontosságára, és elgondolkodjunk azon, hogyan tehetjük élhetőbbé a világot minden élőlény számára.

Hogy tudsz csatlakozni a mozgalomhoz?

Az Állatok Világnapja jó alkalom arra, hogy te is tegyél valamit az állatokért. 

Ha van kedvenced, tölts vele több időt ezen a napon, mutasd ki neki a szeretetedet.

 Ha pedig nincs, fontold meg egy menhelyi állat örökbefogadását, hiszen rengeteg szeretetre vágyó állat vár otthonra. Ezen kívül támogathatod az állatvédő szervezeteket is, akár önkéntesként, akár anyagilag.

Az Állatok Világnapja mindenkit arra hív, hogy becsüljük meg az állatokat, legyenek azok a vadonban élők, vagy otthonunk kis kedvencei. Köszönjük olvasóinknak a gyönyörű fotókat, és ne feledjük, hogy az állatok szeretete mindannyiunk közös nyelve!

Boldog Állatok Világnapját kívánunk!

Korábban megmutattuk, a mi kis kedvenceinket

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában