CsoKiss bonbonok

2 órája

Csoki: dunaújvárosiak a bazilikánál

Idén újra lesz Édes Napok Budapest csokoládé és édességünnep. Csoki felhozatal.

Agárdy Csaba

Október 11. és 13. között a Szent István Bazilika előtti téren tartják meg a csoki fesztivált.  

csoki
Finomabbnál finomabb bonbonokat készít a dunaújvárosi műhely
Fotó: CsoKiss

Édes Napok a bazilikánál

A budapesti Édes Napok, Perugia, Tübingen és Obidos után Európa negyedik legnagyobb szabadtéri, édesség tematikájú rendezvénye. Az utóbbi években a magyar csokoládé és édességgyártók Európa legrangosabb szakmai díjait hozzák el, így a gasztronómiában általánosságban tapasztalható minőségi változás eléri a cukrászatokat is, és az édesség szakma szintén megbecsült helyére kerül.

A budapesti mezőnyben ott lesz a dunaújvárosi CsoKiss Manufaktúra Kézműves csokoládé, bonbon és fagylalt elnevezésű cég is.

Fotó: CsoKiss

Keserű Erikától, a CsoKiss kézműves csokoládé készítőjétől megtudtuk, hogy az ország legjelentősebb csokoládé fesztiváljára készülnek. gyakorlatilag ezzel kezdődik a csokiszezon.

– Bárki nem vehet részt az eseményen, komoly minőségi előírásoknak kell megfelelni. Számunkra azért is fontos ez az esemény, mert itt személyesen találkozhatunk a vásárlóinkkal. Ötvenféle bonbont gyártunk, a bazilikánál tizenhatfélével jelenünk meg – tudtuk meg Keserű Erikától.

Vagyis: remek családi program lehet a hétvégén az Édes Napokat meglátogatni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában