Helytállás

3 órája

DKKA: Nagyot játszottak a Fradi ellen, így ki lehet kapni

Nagyszerű teljesítménnyel állt helyt a Kohász női kézilabdacsapata a címvédő Ferencváros elleni szerda esti hazai bajnokin. A DKKA egészen sokáig tartotta a lépést és a szoros eredményt, végül a szezon legjobb játékával öt góllal kaptak csak ki.

Gallai Péter

Gerháth Kincső is jól játszott, négy gólt lőtt

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Mielőtt a DKKA meccsről tájékoztatnánk olvasóinkat, el kell mondanunk, hogy már a csarnokba érkezéskok egy újabb pozitívummal találkozhattunk, ugyanis a folyamatosan megszépülő létesítményben a hátsó oldali játékos és sajtóbejáratnál is felújították a burkolatokat, új festést kaptak a falak, illetve a világítást is kicserélték ezen a folyósórészen.

dkka
Nagyot játszott a DKKA egész csapata
Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

DKKA

Miközben ezt megállapítottuk, azt is, hogy a vendégeket, a bajnokság egyik esélyesét és címvédőjét szokás szerint jó pár fradista is elkísérte, akik békésen hangoltak a meccsre, viszont amikor kedvenceik elsőként kijöttek melegíteni, hangos üdvrivalgásban részesítették őket. Majd megérkezett a DKKA is, illetve a hazai szurkolók is szépen érkeztek, hiszen kedvenceik a világ élvonalába tartozó ellenféllel szemben mutathatták meg tudásukat. 

A Ferencváros eddig mind a hazai, mind a nemzetközi porondon, a Bajnokok Ligájában hibátlan mérleggel szerepel - egyaránt három-három sikerrel. Legszűkebb sikerük a magyar bajnokságban a Mosonmagyaróvár elleni hat gólos győzelem volt. Természetesen hibátlan mérlegük megőrzésére készültek Dunaújvárosban is, amire minden esélyük meg is volt, hiszen a két csapat nincs egy súlycsoportban egymással. 

Sok jó csapat van a bajnokságban, és a DKKA is képes jó játékra, de természetesen mi jóval erősebbek vagyunk, ezért magunkra kell fókuszálnunk

 – mondta Angela Malestein klubja honlapján, aki huszonhárom találatával vezeti a házi góllövőlistát. – Szeretnénk tovább fejlődni egyénileg és csapatként is, hiszen nehéz meccsek várnak ránk a következő időszakban, de szerdára a legfontosabb, hogy mindenképpen két ponttal térjünk haza - tette hozzá.

Hazai oldalról hiányzott sérülés miatt Oguntoye Viktória, helyette a 2005-ös születésű Krasznai Júlia került be a csapatba. Hiányzott a szintén sérült Gajdos Petra, ahogy várni kell a lengyel Paulina Masna bemutatkozására is, aki még nem épült fel. Viszont Sallai Nikolettre számíthatott Gulyás Péter vezetőedző, aki meggyógyult. A Fradinál csak tizenöt játékost neveztek, természetesen a legnagyobb tapsot a dunaújvárosi születésű és nevelésű Klujber Katrin kapta a bemutatásnál.

DKKA - Ferencváros 32-37 (15-16)

DKKA: Wéninger - Arany 3, Agócs 4, Paróczy 3, Luchies 2, Kpodar 5 (3), Török 1. Csere: Krasznai (kapus), Lakatos, Borgyos 1, Szalai 3, Gerháth 4, Kellermann 4 (2), Lakatos, Sallai, Somionka 2, Horváth A. Vezetőedző: Gulyás Péter.

Ferencváros: Janurik - Papp 1, Lekic 2, Edwige, Cvijic 5, Bölk 4, Hársfalvi 1. Csere: Böde-Bíró (kapus), Dmitrieva 5, Klujber 4 (1), Bordás 1, Márton, Maslova 9, Malestein 4 (3), Simon 1. Allan Heine Pedersen.

Hétméteresek: 6/5, illetve 4/4.

Kiállítások: 4, illetve 0 perc.

Agócs góljával a DKKA szerzett vezetést, aztán gyorsan ki is állították, Klujber hetesből meg egyenlített, Kellermann ismét vezetést szerzett, amire zsinórban háromszor válaszolt a Fradi, az 5. percben így már kettővel vezettek, 2-4. Azonban ez nem fogta meg a Kohászt, az ellenfél több támadást is elhibázott, illetve Wéninger védett, a túloldalon pedig Kpodar, Parózy és Kellermann sem hibázott, a 10. percre egyenlített a hazai csapat, 6-6. 

Gulyás Péternek pont az volt a gondja a korábbi meccseken, hogy a ziccereket ugyan kialakította a csapat, de azok közül sok kimaradt - most viszont nem.

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Cvijic gólja után egy időre befagyott az eredmény, Gerháth kapufát lőtt, Paróczy gólját nem adták meg, aztán ő harcolt ki egy büntetőt, de azt Böde-Bíró kivédte. 

Négy perc után Cvijic billentette ki az állást, 6-8, egy eladott labda után Bölk nem hibázott. Nagyon kellett már egy találat, mert megakadt a Kohász támadásban, Borgyos hét perc után volt eredményes, s ha egy üzlet beindul: Wéninger védése után Somionka ejtett, ismét csak egy volt a különbség, 8-9. Sőt, Borgyos labdát szerzett, Arany pedig egyedül roboghatott kapura és az ő ejtése is bement - eddig csodás volt, amit láttunk a lányoktól. 

Lekic ugyan gólt lőtt, de Szalai remek csellel megetetve védőjét, egyből egyenlített. Klujber két villanására is volt felelete a dunaújvárosiaknak Török és Gerháth révén. 

Aztán már Gerháth ugrasztotta talpra a közönséget, mert egy újabb remek védekezés után kilőtte a felső sarkot, újra a DKKA vezetett, a 21. percben 13-12 volt az állás.

 

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Az ember aztán már a szemét kezdte dörzsölni, hiszen a plusz kettőért támadhatott a Kohász a 24. percben, Passzívnál csak egy passzuk volt, ebből Szalai hetest harcolt ki, amit Kellermann bevágott, 15-13. Pedersen mester ekkor időt kért, mert bizony a Kohász remek játékkal eddig alaposan meglepte csapatát. Maslova az égbe emelkedve egyből góllal folytatta a meccset, s miután belemenést fújtak a hazai csapatnál, Cvijic beállóból kiegyenlített, ráadásul Gerháthot is kiszórták, miután tesztelte mezének szakító szilárdságát. Böde-Bíró védése után Papp visszavette az előnyt a Fradinak, 15-16. 

Miután két perc alatt hármat kapott a Kohász, ezért most Gulyás Péter próbálta időkéréssel rendezni a sorokat, de a hátralévő időben már egyik fél sem tudott betalálni.

A második félidőt Maslova gólja nyitotta, de Gerháth keze is elsült. Utána a két kapus védéseit jegyezhettük fel, aztán egy labdaszerzés és lerohanás után Kpodar révén megint egyeníltett a DKKA, 17-17. Ugyan Dmitrieva duplájával meglépett a Fradi, de a Dunaújvárost nem lehetett lerázni, a 38. percben megint egál volt az állás, 19-19. Elkezdtek potyogni a gólok, sajnos megint egymás után kettőt a fővárosiaktól láthatott a közönség. Wéninger védései után a 42. percben megint az egálért mehetett a Kohász, de Böde-Bíró is a helyén volt, Dmitrieva ejtése meg a hazai kapuban, 21-23.

 A félidő derekához úgy értek a csapatok, hogy semmi nem dőlt még el, 23-26 volt az állás.

Ám mivel támadásban kicsit megakadt a gépezet, 23-27-nél Gulyás Péter úgy érezte, most kell egy kicsit beszélgetni a csapattal.

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Sajnos Böde-Bíró "elkezdett" védeni, Malestein hetesébe meg csak beleért Wéninger, így a 48. percre már szélesebbre nyílt az olló, 23-28. Persze, kérdés volt, a DKKA meddig bírja ezt a tempót, és a Fradi a hajrához közelítve még növelte előnyét. Egy remek bejátszás után Paróczy tett pontot a hét perces hazai gólcsendre, 24-30. Közben Maslova szórta meg magát, zsinórban négyszer volt eredményes az orosz átlövő, ekkor alakult ki az addigi legnagyobb különbség, 25-32. 

Azonban a hazaiak nem adták fel és többször utat is találtak a Fradi kapujába, így nem nőtt tovább a különbség. Sőt, Kpodar hetesből pimasz ejtést engedett el, ami után 27-32 volt az állás. 

Az 57. percben is a jól mutató 29-34 állt a táblán, és a szezon eddigi legjobb játékát mutató Kohász az utolsó percre fordulva is tartotta az ötöt. Malestein hetese után Agócs az utolsó másodpercben egy bombagólt lőtt, ami után úgy ugrott talpra az egész hazai kispad, mintha megnyerték volna a meccset.

Ugyan vereség lett a vége, de erre mondják, így ki lehet kapni egy sokkal erősebb csapattól, nem véletlenül tapsolta meg a lányokat állva a publikum. Minden dicséretet meg is érdemelnek, látszott a Gulyás Péter által várt előrelépés, 32 gólt lőni egy ilyen szintű ellenfélnek, szintén nagyon beszédes. Reméljük, sokat profitálhat a csapat ebből a játékból, legközelebb a számunkra nagyon fontos, Alba Fehérvár elleni meccsen.

 

Tabella: K&H női liga 2024/25

  1. FTC-Rail Cargo Hungaria    4
  2. Győri Audi ETO KC    4
  3. MOL Esztergom    4
  4. Szombathelyi KKA    4
  5. DVSC SCHAEFFLER    2
  6. Alba Fehérvár KC    2
  7. MTK Budapest    2
  8. Váci NKSE    2
  9. Kisvárda Master Good SE    2
  10. Moyra-Budaörs Handball    2
  11. DKKA    0
  12. TAPPE-Békéscsabai Előre NKSE    0

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában