A verseny üzenete: Lám, jó jónak lenni!

2 órája

Jótékonysági Koronglövő Verseny Takács Tibor emlékére

Harmadik alkalommal rendezte meg a Fejér Megyei Hivatásos Vadászokért Alapítvány az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) Fejér Vármegyei Területi Szervezetével karöltve, a Takács Tibor Koronglövő Versenyt. A nevezési díjak az alapítvány számlájára folynak be.

Szente Tünde

Gyorsított korongvadászat 50 korongra, 2 pályán. Vajon ki bizonyul ezen a napon a legjobbnak?

A Soponya és Aba közötti Sportlőtér október 11-én adott helyet az előre meghirdetett gyorsított korongvadászatnak. Szép számmal jelentkeztek a megmérettetésre, összesen 21-en indultak a dobogós helyezésekért, vadász- és sportlövő kategóriában. A kiírásban a szervezők a verseny céljaként fogalmazták meg a vadászati kultúra ápolását, a szakmai sport- és baráti kapcsolatok erősítését, a versenyzési lehetőség biztosítását. 

Jótékonysági Koronglövő Verseny
Jótékonysági Koronglövő Verseny

Pechtol Lajos, az OMVK Fejér Vármegyei Területi Szervezetének titkára nyitotta meg a rendezvényt, majd a Soponyai Sportlőtér vezetője, Szolga József elmondta, hogy a verseny lebonyolítása a FITASC és a MVE szabályai szerint történik. Az alapítvány kuratóriumi elnöke, Tarró István köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a fegyverforgató hivatásos vadászok társadalmi megbecsülését kívánják elősegíteni, hiszen ez a legférfiasabb hivatás a magyarságnak kiváló embereket adott: - Szétzilált társadalmunkban, nekünk, vadászoknak, össze kell tartanunk, amit ezzel a nemes adománnyal és versennyel szeretnénk kifejezni, mert akkor is adni kell, ha szűkében vagyunk javaiknak.

Alapítvány a hivatásos vadászok megsegítésére

A vármegyei vadászkamara jótékonysági céllal hozta létre a Fejér Megyei Hivatásos Vadászokért Alapítványt: - Az idei esztendőben is több, arra rászoruló hivatásos vadászt támogattunk gyerekeik beiskolázásakor, vagy éppen egy életpálya lezárásaként, nyugdíjba vonulásakor. Jövőre, a közhasznú jogállás megteremtésével lehetővé válik a személyi jövedelemadó 1 %-os felajánlása alapítványunk számlájára. Reméljük, hogy a rendezvények, egyéb felajánlások bevétele fedezetül szolgál a jelenleginél is több, arra érdemes hivatásos vadász megsegítésére. Minden fórumot megragadunk ahhoz, hogy tudatosítsuk, milyen támogatásban részesülhetnek a hivatásos vadászok munkavégzés közben elszenvedett baleset, tartós betegség esetén. Céljaink között szerepel elhunyt hivatásos vadászok gyermekeinek pártfogásában, esélyegyenlőségük megteremtésében, anyagi helyzetük javításában való részvétel. Továbbá hivatásos vadászok lakhatásának elősegítése, nyugdíjas, illetve idős hivatásos vadászok gondozása, támogatása. 

A Fejér Megyei Hivatásos Vadászokért Alapítvány elnöke, Tarró István 

A mai, Takács Tibor személye előtt tisztelgő, rá emlékező, alapítványi koronglövő verseny üzenete: Lám, jó jónak lenni! Megemelni a kalapot annak is, aki elesett, annak is, aki kopott és fáradt, mert mindent, de mindent visszakap az ember, az ütést is, meg a simogatást is - fogalmazott Tarró István, az alapítvány kuratóriumi elnöke.

Takács Tibor emlékezete

Takács Tibor (1964 – 2021) a VADEX Zrt. fővadásza 2021. április 12.-én, életének 57. évében hunyt el. Az életerős vadászembert legyőzte a koronavírus. Évtizedes munkájának eredménye, hogy a cég legjobb gímbikái ma már a fehérvárcsurgói kertből kerülnek ki, ugyanígy a szikaszarvas-gazdálkodás és a pisztrángtelepítés kidolgozása, a Gaja-völgy megújulása is Tibor érdeme. 

A gyorsított korongvadászat dobogós helyezettjei:

A verseny legeredményesebb sportlövői a dobogón
  • Vadász kategóriában (országos versenyen nem indulók): I. Zángó Zoltán II. Szekeres Gábor III. Szabó Máté
A Vadász kategória győztese: Zángó Zoltán
  • Sportlövő kategóriában (országos versenyen indulók): I. Házi Gergely II. Csákány Csaba III. Komáromi Ferenc (pályasúlyozással) 
  • Különdíjban részesült: Molnár Istvánné sportvadász
Molnár Istvánné Icu sportvadász átveszi Tarró Istvántól, az alapítvány elnökétől, a Különdíjjal járó kupát

A Takács Tibor III. Emlékverseny támogatói:

  • OMVK Fejér Vármegyei Területi Szervezete
  • Fejér Megyei Vadgazdálkodók Szövetsége
  • VADEX Mezőföldi Zrt.
  • Vérteserdő Zrt.
  • Magyar VADÁSZLAP
  • Magánszemélyek

Korábbi cikkünk a 2023-as versenyről

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában