Kémia mobillabor

2 órája

Látványos kísérletekkel varázsolják el a diákokat

Duol.hu

Farkas Márta, a Bocskai István Református Oktatási Központ Szabó Magda Tagintézményének tagintézmény-igazgatója tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy a Természettudományos Oktatásért Szabó Szabolcs Emlékére Közhasznú Alapítvány elindította a „Kémia Mobillabor” projektet. A kezdeményezés célja, hogy látványos és izgalmas kémiai kísérletek segítségével felkeltse a tanulók érdeklődését a természettudományok iránt.

- Az iskolák tanulói kifejezetten lelkesek, és "ki vannak éhezve" a kísérletekre, melyek révén közelebb kerülhetnek a tudományos felfedezésekhez. Iskolánk kémia szakos tanára, Pataki Attiléné, Gyöngyi néni az idei tanévben csatlakozott ehhez az országos projekthez. A program keretében rengeteg nélkülözhetetlen eszközt és a kísérletek bemutatásához szükséges anyagokat kapott, hogy Fejér és Pest vármegye több iskolájában is bevonja a gyerekeket a kémia varázslatos világába.

Elsőként a mi iskolánk lelkes diákjai élhették át ezt a különleges élményt, amely valóban lenyűgözte őket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában