Elkezdődött a munka

2024.07.31. 11:30

A Grabarics Kft. nyerte el fővállalkozóként a Hankook bővítését

Elkezdődött a Hankook rácalmási gyáregységének bővítése, amiben nem csupán generálkivitelezőként, hanem fővállalkozói minőségében vesz részt a dunaújvárosi székhelyű Grabarics Kft.

Gallai Péter

Grabarics Gábor a cégcsoport egyik tulajdonosa és irányítója a Hankook vezetőivel

Fotó: Grabarics Kft.

Arról, hogy a cég nyerte el a projektet, a Hankook bővítését, kedden közösségi oldalán számolt be a vállalat. 

Nagy örömmel és büszkeséggel adunk hírt arról, hogy vállalatunk hosszú előkészítési folyamat eredményeképpen elnyerte a Hankook Tire Magyarország Kft. TBR gyártócsarnok és kiszolgáló épületek, valamint Hankook Ház „D” épület (munkásszálló) engedélyeztetési, tervezési és kivitelezési munkálatainak megvalósítását.

A Hankook Tire Magyarország Kft-vel 2007-2011 közötti időszakban már dolgoztunk együtt a rácalmási gyáregység I. és II. ütemének, illetve további bővítések megvalósítása során. Az építési területre júliusban felvonultunk, elindult a kivitelezés.

A projekt több szempontból is nagy jelentőséggel bír vállalatunk számára: a Grabarics Kft. nem csupán generálkivitelezőként, hanem fővállalkozói minőségben vesz részt a projektben.

- írták a közleményben.

Közel félezer új munkahely

A Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke, dr. Molnár Krisztián tavaly november végén jelentette be, hogy tovább erősödik a Fejér vármegyében működő Duna-mente különleges gazdasági övezet, azzal, hogy a világ hetedik legnagyobb abroncsgyártója, a Hankook Tire jelentős fejlesztés megvalósítása mellett döntött. 

A 450 új munkahelyet teremtő, több mint 210 milliárd forint értékű beruházás helyszíne Fejér vármegye különleges gazdasági övezete, Rácalmás lesz. Kiemelte Magyarország Kormánya, külön is Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter előkészítő munkáját, amely megalapozta, hogy a nagyon komoly nemzetközi verseny ellenére sikerült idehozniuk ezt a fejlesztést. 

Megköszönte dr. Mészáros Lajos országgyűlési képviselő közbenjárását és Schrick István polgármester, a rácalmási emberek, a gyárban dolgozók munkáját, amellyel hozzájárultak a gyár eddigi termeléséhez, működéséhez.

A beruházás értéke 210 milliárd forint

A fejlesztés részleteiről akkor dr. Mészáros Lajos elmondta, hogy a magyar szempontból is rendkívül fontos bejelentés a koreai tőzsdén történt.

A Hankook Tire egy új zöldmezős, nagy teherbírású teherautó és autóbusz abroncsokra fókuszáló beruházás megvalósítása mellett döntött. A közel félezer új munkahelyet teremtő, több mint 210 milliárd forint (540 millió euró) értékű beruházás helyszíne az a Dunaújváros melletti Rácalmás lesz, ahol a Hankook 2007 óta gyárt személygépkocsik és könnyű tehergépkocsik számára gumiabroncsokat, és innen szolgálja ki a teljes európai piacot. 

A döntés értelmében a koreai vállalat egy közel 66 ezer négyzetméteres gyártóüzemmel és egy új automata raktár létesítésével bővíti kapacitásait Magyarországon. Az új üzem naponta 2380, évente pedig mintegy 800 ezer darab magas minőségű, acél megerősítésű, nagy teherbírású nehézgépjármű – teherautó- és autóbusz – abroncs gyártására lesz képes.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában