A hatékonyság javítása a cél

2024.09.26. 16:00

Önkéntes távozási program az SK On anyavállalatánál

A Magyarországon már két üzemmel jelen lévő SK On dél-koreai akkumulátorgyártó cég anyavállalata önkéntes távozási programokat vezet be a munkaerő-állomány és a kiadások csökkentése miatt. A cég célja a hatékonyság javítása és a versenyképesség megőrzése a drasztikusan visszaeső elektromos járműpiacon. – szemlézte a portfolio.hu a Reuters-t.

Duol.hu

Forrás: skonhungary.com

Az SK Innovation energiaipari csoport akkumulátorokkal foglalkozó egysége közleményben jelentette be, hogy egy hatékonysági program részeként különleges szabadságot és önkéntes távozási lehetőségeket kíván felajánlani alkalmazottainak. A vállalat olyan neves autógyártóknak szállít akkumulátorokat, mint a Ford Motor, a Hyundai Motor és a Volkswagen.

Önkéntes távozási program
Önkéntes távozási program
Forrás: skonhungary.com

„Ezek proaktív intézkedések egy karcsú, agilis munkaerőállomány létrehozására, hogy jobban tudjunk navigálni a változó EV-piaci körülmények között” – nyilatkozta az SK On.

A vállalat hozzátette: „Miközben a vállalat a hatékonyságjavítását és a fenntartható növekedés alapjainak biztosítását szorgalmazza, teljes mértékben elkötelezettek vagyunk azon alkalmazottaink karrierépítésének támogatása mellett, akik hozzájárultak ahhoz a sikerhez, hogy elsőrangú akkumulátorgyártóvá váljunk.”

Az önkéntes távozási csomag részeként az SK On a tavaly november előtt csatlakozott alkalmazottaknak fizetésük 50%-át ajánlja fel korai nyugdíjba vonulásukhoz. A vállalat idén június végén 3558 embert foglalkoztatott a hatósági bejelentés szerint.

A dél-koreai cégnek Komáromban és Iváncsán is van gyára Magyarországon. A hazai akkumulátorgyártás meghatározója szereplője az elmúlt időszakban már itthon is hozott áramvonalasítási intézkedéseket: az év első felében a teljes vendégmunkás – állományt leépítették. A mostani közleményből nem derül ki, hogy a magyarországi munkaerőnél is hasonló lépéseket terveznek-e.

További gazdasági hírek

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában