Ma reggel folytatták az oltást - frissítve

2022.07.13. 09:39

Erdő égett Dunaújvárosban

Katasztrófavédelem/Várkonyi Zsolt

Fotó: Shutterstock

Frissítés - A kedd délután keletkezett erdőtűzzel, valamint a területen jelenleg is munkálatokról Szabó-Bisztricz Anett tű. százados, sajtószóvivő lapunknak elmondta, a nehezen megközelíthető erdős terület oltását a kiérkező tűzoltók kézi eszközökkel kezdték meg, majd több vízsugárral sikerült megfékezni a tüzet. Ma már a létesítményi tűzoltók is bekapcsolódtak kármentő munkálatokba, többek között hűtik a felhevült, még izzó tuskókat, maradványokat. Mindebben egy Sárbogárdról érkezett terepképességgel bíró tűzoltóautó is segíti a lánglovagokat. 

Alaphír (07.12; 18:40): Kigyulladt egy erdő és az aljnövényzete Dunaújváros ipari övezetében, a Papírgyári út és a Siklói utca közötti területen még július 12-én. A tüzet még aznap eloltották az utómunkálatok, jelenleg is folyamatban vannak. Az elszáradt tuskók is égtek, amelyek még ma is izzottak. Mintegy nyolc-tíz hektárra terjedtek ki a lángok, amelyeket a dunaújvárosi hivatásos és létesítményi tűzoltók eloltottak a Sárbogárdról helyszínre érkezett vízszállító segítségével. A  katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával most is tart a kármentesítés. A munkálatokat nehezíti, hogy az érintett területen szakadékok vannak. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában