Fejérbe is jut

2024.05.17. 08:00

A technikai fejlesztés jegyében

VW Transportereket adott át megyei baleset-megelőzési munkatársaknak Óberling József ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) közlekedésrendészeti főosztályvezetője a Rendőrségi Igazgatási Központ előtt – írta a police.hu.

Duol.hu

Forrás: police.hu

Az idén 32 éves ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsága a kezdetektől fogva különös figyelmet fordít a közlekedésrendészeti szolgálat technikai fejlesztésére. A területi szervek baleset-megelőzési bizottságai részére – az egységes arculati megjelenés és a rendezvényekhez kapcsolódó kitelepülések biztosítására, valamint a személy- és áruszállítási feladatokra – két ütemben VW Transportereket szereznek be.

Első körben, 2021-ben nyolc civil jellegű VW Transportert állítottak szolgálatba, azokat egyedi baleset-megelőzési témájú matricákkal látták el. 2023-ra tervezték a további 12 hasonló jármű beszerzését. A folyamatot már 2022-ben elindították, azonban a Covid-járvány okozta alkatrészellátási anomáliák miatt a beszerzés elhúzódott. A tegnap átadott hét járművel és a hamarosan leszállítandó öttel a tervek szerint mind a húsz rendőr-főkapitányság – tehát a Fejér vármegyei is – rendelkezni fog egy-egy ilyen sokoldalú kisbusszal.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában