Bűnügy

2024.05.10. 18:00

Kábítószer-kereskedelem: 8 helyszín, 5 gyanúsított

Kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányságon. A rendőrség kezdeményezésére a bíróság elrendelte két gyanúsított letartóztatását, egy bírói felügyeletét, ketten szabadlábon védekeznek, tette közzé a rendőrség a police.hu oldalon.

Duol.hu

Fotó: police.hu

A hónapokig tartó előkészítő munkát követően 2024. április 30-a hajnalán egyidőben 8 helyszínen ütöttek rajta a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a drogkereskedőkön: egy mezőszentgyörgyi párt és három székesfehérvári társukat fogták el. Otthonaikban kutatást tartottak, és a kábítószergyanús anyagok mellett a terjesztéshez használatos csomagolóanyagokat, mérlegeket, egyéb bizonyítékokat foglaltak le.

Fotó: police.hu

A megalapozott gyanú szerint a nő és a négy férfi 2023 márciusa és októbere között rendszeresen értékesítették a tiltott szert lakhelyükön és vonzáskörzetében. Mindenkinek kialakult, összesen közel félszáz fős fogyasztói köre volt. A vármegyei nyomozók megkezdték a drogvásárlók azonosítását és kábítószer birtoklása bűncselekmény miatti felelősségre vonásukat.

Fotó: police.hu

A kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésével gyanúsított pár szabadlábon védekezhet, ugyanakkor a bíróság személyi szabadságot érintő kényszerintézkedést rendelt el a másik három drogkereskedővel szemben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában