Egymillió forint értékben

2024.06.14. 12:12

Eladta az általa bérelt lakásban található használati tárgyakat

Duol.hu

Illusztráció.

Fotó: Shutterstock

A Székesfehérvári Járási Ügyészség nagyobb értékre elkövetett sikkasztás bűntette miatt vádat emelt azzal a férfival és nővel szemben, akik az általuk bérelt lakásból különböző berendezési tárgyakat értékesítettek mintegy egymillió forint értékben.

A vádirat szerint a vádlottak 2023. május 6-ától béreltek egy bútorozott székesfehérvári lakást a sértettől. A terheltek 2023. augusztus 19-ét megelőzően különböző műszaki és berendezési tárgyakat értékesítettek az ingatlanból az interneten feladott hirdetéseken keresztül, továbbá személyes találkozókon. A vádlottak légkondicionáló berendezést, hűtőszekrényt, vitrines szekrényt, étkezőasztalt, ahhoz tartozó székekkel, konyhaszekrényt, komódot, tükröket, hálószobaszekrényt, szőnyeget, műbőr ülőgarnitúrát és dohányzóasztalt árusítottak, amellyel közel 1.000.000,- Ft értékű kárt okoztak a sértettnek.

Az ügyészség vádiratában a terheltekkel szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását, valamint a sértett által előterjesztett polgári jogi igény elbírálását indítványozta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában