Festők lehetnek

2024.07.01. 17:02

Huszonhárom fogvatartott tett sikeres építőipari ágazati vizsgát

A Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet kiemelt figyelmet fordít a fogvatartottak oktatására, képzésére, elősegítve ezzel a szabadulást követő társadalomba történő visszailleszkedést – írta az intézet annak apropóján, hogy legutóbb a bernátkúti objektumban 23 fogvatartott tett sikeres építőipari ágazati vizsgát.

Molnár Emese

Forrás: BVOP

Mint azt részletezték, a Pannon Oktatási Központ által szervezett festő szakmaképzés első tanéve írásbeli – majd ezt követően gyakorlati vizsgával zárult. A sikeres vizsga egyben a belépőt is jelentette a következő tanévben esedékes szakmai záróvizsgára. A képzés augusztusban folytatódik. 

Az új képzési rendszerben az építőipari ágazati vizsgával rendelkező fogvatartottak szabadulásukat követően akár más építőipari szakmákat is szerezhetnek további 1-1 év tanulással. Ilyen például a burkoló és kőműves szakma, amelyekre nagy kereslet van a munkaerő-piacon. A szakmaképzés lebonyolításával az volt a céljuk, hogy elősegítsék a szabadulást követő sikeres elhelyezkedést a munka világában, ezzel is hatékonyabbá téve a reintegrációs lehetőségeket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában