A művészet jegyében

Tegnap, 13:00

Mélykút Fesztivál a női fogvatartottakkal

A Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet mélykúti objektumában úgynevezett „Mélykút fesztivált” rendeztek, amelyen a művészetet helyezték előtérbe a női fogvatartottak számára, illetve hathatós közreműködésük által – erről számolt be az intézet.

Molnár Emese

Forrás: BVOP

Mint írták, az elítéltek (a fogva tartásuk adta lehetőségekhez mérten) előadásokkal, felolvasásokkal, kisebb színdarabokkal készültek egymás számára. A színpadi kellékeket saját maguk készítették el. A fesztivállal egyben bemutathatták, hogy milyen készségeiket tudták fejleszteni a dráma-színjátszó szakkörre járók.

A szakköri és reintegrációs programok, valamint a kisebb társas rendezvények lebonyolításával is igyekszik az intézet a normalizáció törvényi elvét biztosítani. A társadalmi szocializáció és normakövető magatartás kialakítása fontos eleme a reintegrációnak, amelyet minden lehetséges formában  beépítik a mindennapokba az intézmény falain belül.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában