Tűz

2024.07.06. 10:07

Mezőfalvára riasztották a tűzoltókat

Bálázógép, tarló és körbálák kaptak lángra Mezőfalva külterületén.

Fekete Györgyi

Fotó: shutterstock.com (illusztráció)

Ahogy hallhattuk a városban a szirénázást nagy erőkkel vonultak ki a tűzoltók Mezőfalvára egy tűzhöz a délelőtti órákban. Szerencsére a gyors beavatkozást követően a tüzet sikeresen eloltották.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint: Kigyulladt egy bálázógép, a tűz a mellette lévő tarlóra és a bálákra is átterjedt Mezőfalva külterületén, a Ménes majorban. A dunaújvárosi hivatásos tűzoltók körülhatárolták a lángokat. Az egység munkáját a dunaújvárosi vízszállítós is segíti. A bálákat felügyelet mellett leégetik.

A nagy melegben fokozottan óvatosaknak kell lennünk a tűzgyújtásnál. 

Alapszabály, ahol nincs tűzgyújtási rendelet, ott tilos tüzet gyújtani. Ahol van, ott is csak a rendeletben meghatározott időben és módon szabad égetni. A tüzet soha nem szabad felügyelet nélkül hagyni. Mindig legyen a közelben egy szerszám, amivel kordában lehet tartani, és néhány vödör víz vagy a kerti slag, amivel el lehet oltani a lángokat. Ha feltámad a szél, az égetést abba kell hagyni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában