NAV infó

2 órája

A család kicsit másképp értelmezte a spájzolás fogalmát

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának munkatársai egy nem mindennapi „éléskamrára” bukkantak egy első látásra hétköznapi családi házban.

Duol.hu

Az ősz beköszöntével sokan elkezdik feltölteni otthonaik élelmiszerkészleteit télire, de egy Békés vármegyei család kicsit másképp értelmezte a spájzolás fogalmát. A pénzügyőrök előzetes kockázatelemzés alapján érkeztek a család házához, ahol kiderült, hogy a lakók szintén gondoltak a hideg hónapokra, ám nem élelmiszerrel készültek. A fagyasztók, éjjeliszekrények és a melléképületek bútorai különféle márkájú cigarettával voltak tele. Az udvaron található füstölőben pedig közel 50 kilogramm előre kimért fogyasztási dohányra bukkantak.

 

Az akció során a pénzügyőrök összesen 528 doboz cigarettát és 47,51 kilogramm fogyasztási dohányt foglaltak le, melyek összértéke meghaladta a hétmillió forintot. A ház tulajdonosa azt állította, hogy az adózatlan dohánytermékeket Nyíregyházán vásárolta egy ismeretlen személytől továbbértékesítési céllal. A NAV eljárást indított jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás gyanújával.

Fontos kiemelni, hogy Magyarországon dohányterméket csak a NAV által nyilvántartott és regisztrációra kötelezett személyek árusíthatnak, és kizárólag dohányboltban lehet dohányterméket értékesíteni. Még idényjellegű munkát végzők sem kaphatnak dohányt fizetésként.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában