Rendőrség

2 órája

Egy tucat ittas vezetőt szűrtek ki a forgalomból

Az elmúlt hét közlekedésrendészeti tapasztalatairól számolt be a vármegyei rendőrkapitányság a közösségi oldalán.

Duol.hu

Forrás: A rendőrség Facebook oldala

Az év 38. hetében kollégáink 1166 esetben ellenőrizték az ittasságot, és 12 alkalommal kellett intézkedniük ittas járművezetés miatt. Közülük 8 sofőrrel szemben büntetőeljárást indítottak. Az egyenruhások sebességtúllépés miatt 59 sofőrrel szemben helyszíni bírságot, 21 vezetővel szemben pedig közigazgatási bírságot szabtak ki. A megállítás nélküli sebességellenőrzések során 763 gyorshajtóról készített felvételt a traffipax. 

Biztonsági öv használatának elmulasztása miatt a rendőrök 154 esetben intézkedtek, a gyermekbiztonsági rendszer használatát 6 alkalommal nem találták megfelelőnek, 2-en pedig nem használták a motorkerékpár-bukósisakot.

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a közúti ellenőrzések során a jövőben is kiemelt figyelmet fordítanak a közlekedésbiztonsági helyzet javítására, a baleseti szempontból kiemelt szabályszegések visszaszorítására. Felhívjuk a gépjárművezetők és a közlekedésben résztvevők figyelmét, hogy a KRESZ előírásait minden esetben tartsák be.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában