NAV infó

2 órája

Illegális fémkereskedés: Harminc tonna engedélyköteles anyaggal bukott le egy férfi

Duol.hu

Illegális fémkereskedés: egy közúti ellenőrzés során bukott le az a férfi, aki az elmúlt három évben közel harminc tonna engedélyköteles anyagot adott le. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának munkatársai fémkereskedelmi szabálysértés miatt indítottak ellene eljárást.

Illegális fémkereskedés
Illegális fémkereskedés
Fotó: illusztráció

Illegális fémkereskedés

A pénzügyőrök Berettyóújfalu környékén olyan járműveket állítottak meg, amelyek fémhulladékot szállítottak a közeli fémkereskedőkhöz. Egy 42 éves férfi is fennakadt ezen az ellenőrzésen. A hatóság emberei nemcsak az aznapi fémleadást vizsgálták, hanem azt is, hogy az elmúlt három évben milyen mennyiségű engedélyköteles anyagot adott le.

A nyomozás során kiderült, hogy a férfi a vizsgált időszak alatt több mint 30 tonna fémhulladékot értékesített. Állítása szerint a hulladékot Derecskén és környékén élő ismerőseitől kapta azzal a kéréssel, hogy szállítsa el azokat.

Bár a fémkereskedelmi tevékenység végül veszteségesnek bizonyult, a férfi akár hétmillió forint bírságra is számíthat, és felelnie kell a fémkereskedelmi törvény megsértéséért.

További NAV hírek

Ezt látta már?

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában