NAV-infó

6 órája

Pihenő kártyával vásárolt jogosulatlanul két férfi

Duol.hu

Fotó: shutterstock.com (illusztráció)

A Székesfehérvári Járási Ügyészség az információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki társával a más személy nevére kiállított pihenő kártyával jogosulatlanul vásárolt Székesfehérváron – tájékoztatta szerkesztőségünket Jászberényiné dr. Király Teodóra a Fejér Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője.

A vádirat szerint a vádlott és társa 2021. november 20-án az ismeretlen módon hozzájuk került, a sértett nevére kiállított pihenő kártyával jogosulatlanul vásárolt egy székesfehérvári élelmiszerüzletben és egy gyorsétteremben mintegy 30.000 Ft értékben. A vásárlásokat követően különváltak, majd a vádlott társa használta a kártyát jogosulatlanul a továbbiakban.  A két férfi összesen mintegy 100.000 Ft értékben hajtott végre tranzakciót a kártyával, amelyet a bank a sértettnek jóváírt, így a bank minősül sértettnek.

Az ügyészség vádiratában a terhelttel szemben tárgyalás mellőzésével próbára bocsátás intézkedés alkalmazását, pártfogó felügyelet elrendelését, valamint a polgári jogi igény elbírálását indítványozta.

Az ügyészség a vádlott társával szemben folytatott eljárást 2 évre feltételesen felfüggesztette és elrendelte nevezett pártfogó felügyeletét, valamint kötelezettségként írta elő számára, hogy az általa okozott, mintegy 70.000 Ft összegű kárt fizesse meg a bank részére.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában