Vádat emeltek

3 órája

Buszokat bontott engedély nélkül egy férfi

Duol.hu

A Székesfehérvári Járási Ügyészség vádat emelt veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt azzal a férfival szemben, aki forgalomból kivont buszokat bontott engedély nélkül.

 A vádirat szerint a férfi 2022. április 6-án megvásárolt két, korábban a forgalomból kivont autóbuszt. A buszokat egy Fejér vármegyei ingatlan udvarán tárolta, majd 2022. májusát megelőzően öt személy segítségével elkezdte szétbontani anélkül, hogy erre engedéllyel rendelkezett volna. A járműveken 2022. május 2-án a vádlott utasítására az öt személy bontási munkálatokat végzett, amikor a rendőrök a cselekményüket a helyszínen leleplezték.

A vádlott a bontáshoz szükséges képesítéssel és engedéllyel nem rendelkezett, a bontásban kérésére résztvevő személyek sem a buszok eredetéről, sem arról, hogy azok bontására a vádlott engedéllyel nem rendelkezett, tudomással nem bírtak. A terhelt által bontott gépjárművek veszélyes hulladéknak minősülnek.

 Az ügyészség a más bűncselekmény miatt kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés próba ideje alatt álló vádlottal szemben szabadságvesztés büntetés kiszabását, közügyektől eltiltást, valamint a korábban kiszabott fogházbüntetés végrehajtásának elrendelését indítványozta.

 A képeken a bontás alatt álló egyik busz látható:

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában