Az épület lakhatatlanná vált

2 órája

Családi ház gyulladt ki Székesfehérváron

Teljes terjedelmében égett egy háromszintes családi ház beépített tetőtere és tetőszerkezete, valamint több emeleti helyisége október 22-én Székesfehérváron, az Új Csóri úton.

Duol.hu

Fotó: Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó százados

A körülbelül száz négyzetméteres épület emeleti bejáratánál, a homlokzaton lévő villanyóraszekrény kigyulladt, a felcsapó lángok átterjedtek a tetőszerkezetre, a tetőtéri és az emeleti helyiségekre, írja a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A tűz veszélyeztette közvetlenül a családi házhoz épített pékséget. 

Fotó: Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó százados

A Fejér vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett a székesfehérvári és a siófoki hivatásos tűzoltók több irányból vízsugarakkal fékezték meg a lángokat, miközben folyamatosan védték a pékséget a tűztől. A beavatkozást nehezítette a családi ház tetőszerkezetének dupla, kétszeres OSB lap és zsindely fedése, amely végig beégett a tetőtér lambéria borítása és a héjazat között. Az oltási munkálatok hét órán át tartottak. A tűzben az épület lakhatatlanná vált. Személyi sérülés nem történt. A katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárást indított.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában