Vádirat

2 órája

Légpisztollyal meglőtte az ismerősét egy fiatalkorú

A Székesfehérvári Járási Ügyészség vádat emelt azzal a fiatalkorúval szemben, aki légpisztollyal fejen lőtte kiskorú ismerősét.

Duol.hu

illusztráció

A vádirat szerint a fiatalkorú terhelt 2021. május 21-én délután egyik barátjával felkereste a kiskorú sértettet, aki a garázsból előhozott egy légfegyvert, hogy megmutassa a barátainak. A vádlott és a sértett a fegyver megtöltését követően abból kilőttek egy-egy lövedéket. Ezt követően a kiskorú sértett a garázsból kihozott egy légpisztolyt is, majd mindkét eszközzel lövöldöztek. A fiatalkorú vádlott a megtöltött légpisztollyal lövést adott le a tőle mintegy 10 méterre álló kiskorú sértett irányába, azonban a lövedék a sértettet a fején eltalálta el, az a bőre alá fúródott. A kórházban a lövedéket a gyermek fejéből eltávolították. 

A kiskorú sértett a lövés következtében nyolc napon belül gyógyuló könnyű személyi sérülést szenvedett, azonban önmagában az elkövetési mód alkalmas volt súlyosabb, nyolc napon túl gyógyuló sérülés létrehozására. 

Az ügyészség vádiratában a fiatalkorú vádlottal szemben próbára bocsátás intézkedés alkalmazását és pártfogó felügyelet elrendelését indítványozta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában