Rendőrség

2 órája

Lopássorozatot szervező bűnbandát kapcsoltak le Fejérben – videóval

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának koordinálásával közel 60 rendőr összehangolt akcióban csapott le kilenc helyszínen a bűnszövetségben működő bűnbanda-tagokra – adta hírül a police.hu.

Duol.hu

Fotó: Csapó Balázs

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügy Igazgatósága, a vármegyei rendőrkapitányságok, valamint a Győr-Moson-Sopron és a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 2024. október 8-án összehangolt akció keretében Ercsiben és Érden több ingatlanban ütöttek rajta a betöréssorozattal gyanúsítható személyeken. Kilenc helyszínen nyolc embert fogtak el és állítottak elő.

A bizonyítékok szerint az elkövetők 2023. év vége óta többnyire Ercsiben és más vidéki városokban található lezárt raktárakba, műhelyekbe, valamint cégek telephelyein vagy építési területeken elhelyezett lezárt konténerekbe törtek be. Az elkövetők munkagépeket, szerszámokat, műszaki berendezéseket és egyéb értéktárgyakat vittek el, amelyeket orgazdáknak értékesítettek. Ezen kívül a felújítás alatt álló ingatlanokból és nyitva hagyott járművekből is jelentős értékeket loptak el, amelyeket gyorsan továbbadtak, az így szerzett pénzt pedig felélték.

A nyomozás eredményeként a Gárdonyi Rendőrkapitányság munkatársai feltérképezték a bűnözői csoport működését, és olyan terhelő bizonyítékokat gyűjtöttek, amelyek alapján azonosították a Fejér, Veszprém és Pest vármegyében szervezetten és üzletszerűen elkövetett lopássorozat felelőseit. A siker kulcsa a szakemberek hónapokon át tartó összehangolt munkája volt.

A rendőrök kutatást tartottak a bűnszervezet tagjai által használt ingatlanokban, ahonnan gépjárműveket, pénzt, elektronikai és műszaki termékeket, továbbá az elkövetéshez használt eszközöket foglaltak le több millió forint értékben.

A nyomozás során nyomozók nyolc gyanúsítottat hallgattak ki bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett lopás miatt. Közülük hét, ercsi lakost őrizetbe vettek és kezdeményezték letartóztatásukat.

A rendőrség tovább vizsgálja a bűnszervezet tevékenységét, és nem kizárt, hogy a gyanúsítottak köre a jövőben bővülni fog.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában