Alap

2 órája

Többmilliós lopássorozat elkövetőit fogták el a sárbogárdi rendőrök

Duol.hu

Forrás: Fejér vármegyei rendőrség Facebook oldala

Egy alapi asszony tett bejelentést 2024 augusztusában, miszerint ismeretlenek betörtek tanyája melléképületébe, és közel két és félmillió forint összértékű antik vas használati tárgyakat és járműalkatrészeket tulajdonítottak el. Egy hónappal később egy alsószentiváni cég képviselője jelentette, hogy telephelyükről egy másfél millió forint értékű áramfejlesztőt loptak el az elkövetők, miután átvágták a kerítést és levágták a lakatot — olvasható Fejér vármegyei rendőrség Facebook oldalán.

Amint a sárbogárdi rendőrök tudomást szereztek a bűnesetekről, azonnal büntetőeljárást indítottak, tanúkat hallgattak ki és kamerafelvételeket elemeztek. Megállapították, hogy a két bűncselekmény ugyanazon elkövetői körhöz köthető. A nyomozás során kiderült, az elkövetők mielőbb értékesíteni próbálták az ellopott tárgyakat, azonban a rendőrök a zsákmány jelentős részét lefoglalták, és visszaadták a tulajdonosoknak. 

A cselekmények elkövetésének értelmi szerzőjét, a 60 éves előszállási férfit és 23 éves társát lopás miatt hallgatták ki a rendőrök, és indítványozták az ötletgazda letartóztatását. Vizsgálják azt is, hogy a gyanúsítottak más hasonló báncselekményekkel is összefüggésbe hozhatók-e.

További kék hírek a duol.hu oldalon.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában