gazdag programkínálat

2018.11.30. 11:30

Színes adventi programok lesznek a város főterén

A december 2-án, vasárnap délután kezdődő adventi programsorozatról tartott sajtótájékoztatót tegnap Cserna Gábor polgármester, és Kiss András, a főszervező Tourinform-iroda vezetője.

Szabó Szabolcs

A tájékoztatón Cserna Gábor elmondta, az adventi vásárt és a hozzá kapcsolódó programsorozat megvalósítását 10 millió forinttal támogatta a város önkormányzata, az évbúcsúztató szilveszteri műsorra pedig 5 millió forintot fordítanak.

A polgármester kiemelte, egymillió forintból megújult a főtér karácsonyi díszkivilágítása, valamint a DSZC Dunaferr középiskola diákjainak és szakoktatóinak segítségével felújították a városban elhelyezett dísz fénykandelábereket is. A város karácsonyfáját idén a Pannon Oktatási Központ diákjai díszítik és gondozzák majd. De­cember 2-án, vasárnap 17 órakor egyházi gyertyagyújtással kezdődik az ünnepi sorozat.

Cserna Gábor polgármester és Kiss András, a Tourinform vezetője a sajtótájékoztatón
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Kiss András főszervező, a Tourinform vezetője kiemelte, az idei évben is a helyi, valamint a városhoz kötődő fellépők (iskolák, civil szervezetek, zenekarok) adják a program gerincét, hozzájuk csatlakoznak majd országosan is ismert fellépők, mint például Takács Nikolas, Kelemen Angelika és barátai, vagy a Fourtissimo együttes. Fontos változást jelent idén, hogy az Adventi forgatag területén új, frekventáltabb helyre kerül majd a betlehemes, illetve a manóvár házikói is. A téren az árusok mellett gazdag gasztronómiai kínálat is várja a polgárokat.

Még várják az angyaldobozokat

Cserna Gábor kiemelte, példalértékű az immáron 6. éve megrendezett jótékonysági akció, az Angyaldoboz, amely évről évre segíti a város hátrányos helyzetű családjait. Az akció lényege, hogy aki teheti, összegyűjtheti az otthonában található, még jó állapotban lévő játékot, könyvet, társasjátékot, írószert és egy – az életkor megjelölésével felcímkézett dobozban leadhatja a Munkásművelődési Központban, vagy a helyi Tourinform- irodában. A felajánlások az Útkeresés Segítő Szolgálat szervezésében jut majd el a rászorulóknak. Kiss András elmondta, bár szépen gyűlnek az adományok, továbbra is várják az angyaldobozokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában