ünnepnap

2020.10.29. 10:00

Reformáció napja: csendesnapot tartott az iskola

Különleges program tette emlékezetessé a Bocskai István Református Oktatási Központ Szabó Magda Tagintézményébe járó diákok számára az őszi szünet előtti utolsó tanítási napot múlt héten csütörtökön: „csendesnapot” tartottak a reformáció napjának közeledtével.

duol.hu

A protestáns egyházak ünnepnapja a szünidőre esik, október 31-én van. Ehhez kapcsolódóan Kovács Henrietta Judit református hittanoktató megemlékezést tartott a reformációról, annak jelentőségéről Európában és a világban. Kundra Lászlóné színtársulata pedig Tom Sawyer nem mindennapi kalandját mutatta be egy Biblia megszerzésével kapcsolatban. Farkas Mártával, az intézmény igazgatójával egyházi éneket énekeltek a gyermekek.

A diákok érdeklődéssel figyelték az előadásokat
Fotó: Farkas Márta

Napközben alsós tanulóik kézműveskedtek, felsőseik csendben filmet néztek, mindezt a reformáció jegyében. A szünetekben református énekek, zsoltárok hangjai lengték be az iskola folyosóit! Szép, tartalmas nap keretében engedte el az iskola a gyerekeket az őszi szünetre.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában