Rácalmási adomány átadás

2023.11.11. 11:00

Harmonika koncerttel gyűjtöttek

A Rácalmási Polgári Egyesület október 23-án ünnepi, jótékonysági harmonika koncertet szervezett a helyi római katolikus templomban. A nagy sikerű eseményen gyűjtött adományt az egyesület képviseletében Terekiné Rendes Éva és Sátori Endre a közelmúltban adta át Szeleczky Csaba római katolikus plébánosnak.

Török Tímea

Terekiné Rendes Éva, Szeleczky Csaba és Sátori Endre

Ahogy arról már korábban részletesen beszámoltunk, a rácalmási Szent István Király templomban a nemzeti ünnep napján Kiss Péter és muzsikus barátai mutathatták be tudásukat egy nagy sikerű koncerten. A harmonikások a Rácalmási Polgári Egyesület meghívására érkeztek a nemzeti ünnep alkalmából, így a koncert előtt Terekiné Rendes Éva, az egyesület elnöke ünnepi beszédében megemlékezett 1956 hőseiről. 

Az különleges zenei eseményre pótszékeket kellett hadrendbe állítani, annyian érdeklődtek a hangverseny iránt. A repertoár alapos tudást, összehangoltságot, koncentrációt, és fejlett hangszeres technikát igénylő művekből állt, amelyet Kiss Péter jól felépített, átgondolt konferálása egészített ki. A harmonikásoknak lehetőségük volt átélni az ütemes, ráadást követelő tapsot, de a bravózás sem maradt el. A muzsikusok három nagyszerű ráadással készültek a hallgatóság nagy örömére. 

A megindító zenei élmény után szépen gyűltek az adományok is. Ugyanis a közösségi médiában olvasható bejegyzés alapján a gyűjtés eredményeként november elején 106.200 forintot adhatott át Rácalmási Polgári Egyesület nevében Terekiné Rendes Éva és Sátori Endre, Szeleczky Csaba római katolikus plébánosnak. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában