Jegyzet

2023.11.20. 14:38

Veretlenül, csoportelsőként

Gróf András

Szoboszlai Dominik (b) és Nagy Ádám, a magyar válogatott játékosai ünnepelnek a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők tizedik, utolsó fordulójában, a G csoportban játszott Magyarország - Montenegró mérkőzés után a budapesti Puskás Arénában 2023. november 19-én.

Fotó: Kovács Tamás/MTI

A bolgárok elleni parádés első félidővel indult, és Montenegró elleni eszméletlen második játékrésszel zárult az Európa-bajnoki selejtező sorozat a magyar labdarúgó-válogatott számára. Közte oda-vissza megvertük a szerbeket. Hazai pályán nem vesztettünk pontot, idegenben nem kaptunk ki. Magyarország veretlenül, csoportelsőként jutott ki a kontinens viadalra! Ezt a mondatot ugyan még szokni kell a magyar szurkolóknak, hiszen nem mostanában történt ilyen. A sorolást követően mindenki a szerb válogatottat tartotta a csoport favoritjának, ám sokan voltak olyanok is, akik halkan megjegyezték a magyar együttes odaérhet a második helyre. Mi kellett ahhoz, hogy boruljon a papírforma? Egy felkészült szövetségi kapitány, egy csodálatos szurkolótábor, egy szervezett csapatjáték, és több olyan labdarúgó, akik extra megoldásaikkal képesek, akár egyénileg is eldönteni mérkőzéseket. Montenegró ellen két játékos szuperprodukciója kellett a sikerhez. A kapuban Dibusz Dénes talán élete legjobb teljesítményét nyújtotta. Bravúros hárításaival kritikus pillanatokban tartotta a lelket csapatban. A mezőnyben pedig Szoboszlai Dominik alkotott maradandót. A két percen belül szerzett két gólja minden túlzás nélkül állíthatjuk, hogy világklasszis teljesítmény volt. Különösen az első sikeredett parádésra, amelynél egy kötényt követően több játékost is kicselezett a tizenhatoson belül. A meccs után a lelátón a szurkolók között is kitett magáért a csapatkapitány, amikor néhány korty pálinkát követően mondott győzelmi beszédet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában