Elkészült a vármegyék legjobb technikumainak listája (TOP3)

2024.02.14. 15:00

Fejér legjobb technikuma lett a Rudas

A vármegyénkként TOP 3 legjobb intézményeket bemutató rangsor alapján Fejér megye legjobb technikuma lett 2023-ban a Rudas.

Fekete Györgyi

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal és Oktatási Hivatal tavalyi  közhiteles adatai alapján hat összevont mutató figyelembe vételével állította össze az idei listát.  Ez a szakképző intézménybe beiratkozó tanulók előző tanév végi tanulmányi eredménye, a kilencedik évfolyam megkezdésekor megírt bemeneti szakképzési kompetenciamérésen elért eredménye, az évfolyamot sikeresen teljesítők aránya, a technikum tanulóinak érettségi vizsgaeredménye, az intézmény teljes munkaidős oktatóinak az oktatói összlétszámukhoz viszonyított aránya, valamint az intézmény digitális eszközellátottsága – alapján történt.

Ahogy látható, nem csupán a tanulók vizsgaeredményeit mérték, hanem azt is, hogy mennyire stabil az oktatói gárda, és mennyire jól felszerelt korszerű oktatási eszközökkel az iskola - hangsúlyozza Szemenyei István, Dunaújvárosi SZC Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégium igazgatója. Elmondja, hogy erre a két értékre a legbüszkébb, hiszen azt igazolja, hogy jól képzett, stabil oktatói gárda végzi a nevelő-oktató munkát. - Ráadásul olyan megyei technikumokat megelőztünk az idén, akik tavaly még előttünk voltak az országos listán.  Még nem sikerült eddig megszereznünk az első helyet, reméljük, hogy jövőre is sikerül hasonló jó eredményeket elérni. A Rudas olyan technikumokat előzött meg a megyében, mint a  Székesfehérvári SZC Hunyadi Mátyás Technikum és a Székesfehérvári SZC Széchenyi István Műszaki Technikum. Az országos listán a 33. helyen szerepelt.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában