A méz bizalmi termék

2024.04.23. 20:00

Az Év Embere ifjabb Jenei Ferenc méhész

Ifjabb Jenei Ferenc méhész az év embere 2023-ban. A Dunaújvárosi Hírlap és hírportálja, a duol.hu olvasói szavazatai alapján biztosan. Ugyanis ő kapta lapunk „versenyén” a legtöbb voksot. A díjat főszerkesztőnk, Várkonyi Zsolt tegnap délelőtt adta át a méhésznek.

Agárdy Csaba

Fotó: LI

Ifjabb Jenei Ferenc a dunaföldvári telephelyén fogadta szerkesztőségünk képviselőit. A díjátadásra jobb helyet nem is választhatott volna, hiszen a mézek készítése itt történik, mondhatnánk,  ez az ő, illetve családjának a „boszorkánykonyhája”.

Jenei Ferenc huszonkét évvel ezelőtt öt méhcsaláddal kezdte el a méhészkedést.

Abban az időben Németországban dolgozott, és az ott megkeresett pénzét a méhekbe fektette. A szakember, aki a Dunaújváros és Vidéke Méhész Klub vezetője a mézet bizalmi terméknek gondolja, ezért személyesen szállítja a vevőinek. Huszonkét éve méhészkedik, számtalan iskolába, óvodába látogatott el a Mézes Reggeli akció keretein belül. (Mielőtt a Mézes Reggeli elkezdődött, ő már több Mézes Mikulást szervezett a Csokis Mikulás helyett.) 

A Mézes Reggeliken a gyerekekkel megismertette a mézkészítés szépségeit,

és felhívta a szülők, a pedagógusok és a diákok figyelmét arra, hogy a méz szinte nélkülözhetetlen az étrendünkből.
Jenei Ferencet közösségi munkájáért, és elért szakmai eredményeiért a Méhészek Fejér Vármegyei Egyesülete Kovács Jenő díjjal tüntette ki, nem mellesleg 2018-ban Magyarországon az év méhészének választották.

Fotó: LI

A Dunaújvárosi Hírlap díjának nagyon örül: – Amikor megtudtam, hogy jelölt vagyok, egy kicsit versenynek vettem a dolgot, és remek érzés, hogy első lettem. Bízom benne, hogy az ismeretségi körömön kívül is szavaztak rám, ami az egész méhészkedés elismerése lenne.

Nekem ez a méhészet a családom után a mindenem, ezt tudom felmutatni, büszke vagyok rá.

Ezt kell életben tartanom minden körülmény között, sok munkával, de minden pillanatát élvezem. Köszönök mindent a feleségemnek, aki a hátteret teremti meg számomra, a segítsége nélkül nem működne a méhészet. Azoknak is köszönöm, akik rám voksoltak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában