Dózsa-hír

2024.05.29. 12:00

A diákok imádják az ilyen kutyás foglalkozásokat

Körmendi Erzsébet

Fotó: Dózsa iskola FB-oldala

Kedves vendégek jártak a múlt héten a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola 2.c osztályában, tette közzé az intézmény a közösségi oldalán. A Duna Dog Center Kutyaiskola „képviseletében” Ray és Tia látogatták meg a gyerekeket gazdáikkal, trénereikkel, Bognárné Furuglyás Gabriella osztályfőnök meghívására.

Fotó: Dózsa iskola FB-oldala

A gyerekek érzelmi fejlődését segíti a saját háziállatról való gondoskodás, a közös játékok, programok. Fontos az állatok iránti felelősség, szeretet és tisztelet kialakítása. Sok kisgyerek házi kedvenc mellett nő fel, de nem mindenkinek adatik ez meg. Nekik még különlegesebb élmény volt a találkozás ezzel a két barátságos, fegyelmezett kutyával.

Fotó: Dózsa iskola FB-oldala

A gyerekek a négylábúakkal való megismerkedés után kipróbálták a jutalomfalat kínálásának helyes mozdulatát. 

Voltak a figyelemmel, emlékezettel és gyorsasággal kapcsolatos játékok, majd „bátorságpróba”, amikor a hanyatt fekvő gyerekek tenyeréből, mellkasáról, homlokáról vagy hasáról vették el a jutalomfalatot a kutyusok.

Remek hangulatban, nagyon gyorsan elröppent a 45 perc, a diákok és a pedagógusok egyaránt szeretnék, ha valamiképpen folytatódhatnának ezek a találkozások.

 

Köszönik Czibere Cecíliának és csapatának ezt a fantasztikus élményt!

Fotó: Dózsa iskola FB-oldala

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában