Közélet

2024.05.11. 16:00

A templom tetőfelújítására több, mint 12 millió forintot nyerünk

Dr. Mészáros Lajos, térségünk országgyűlési képviselője a közösségi oldalán számolt be a jó hírről:

Duol.hu

Forrás: Dr. Mészáros Lajos Facebook oldala

"Fogadóórámon keresett meg Keve Mártonné azzal a kéréssel, hogy segítsek forrást találni a Krisztus Király Templom tetőfelújítására. Esős időben lavórokat és vödröket kell kihelyezni a templomban, a víz már komoly állagromlást okozott. 

Tájékozódtam a problémáról Baltási Nándor plébános atyánál, majd Dr. Molnár Krisztián elnök úrral Excellenciás Spányi Antal megyés püspök urat is tájékoztattuk. 
Jómagam a Parlamentben Soltész Miklós képviselőtársamat, egyházi kapcsolatokért felelős államtitkárt is megkerestem a problémával. 

Nem sokkal később kaptam a jó hírt a Miniszterelnökség egyházügyi államtitkárságáról, hogy a forrásra beadott pályázat sikeres lett, a templom tetőfelújítására több, mint 12 millió forintot nyerünk. 

A mostani jótékonysági rendezvény bevételeit a járulékos költségekre, a befolyó víz által okozott károk további elhárítására lehet majd fordítani. Köszönet a Bartók Színháznak, a kiváló fellépőknek, a szervezőknek, és mindenkinek, aki hozzájárult a sikeres rendezvényhez!"

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában