Helyi közélet

2024.05.29. 20:12

Lázár János: Meg fogjuk építeni az M8-as autópályát és a V0-ás vasúti körgyűrűt

Molnár Emese

Lázár János egyeztetett Magyar Andrással, a JUVE-Fidesz-KDNP dunaújvárosi polgármester-jelöltjével

Fotó: Laczkó Izabella

Országjáró körútja során városunkba látogatott Lázár János építési és közlekedési miniszter május 29-én, amelynek során találkozott a Fidesz-KDNP és a JUVE dunaújvárosi polgármester-jelöltjével, Magyar Andrással és önkormányzati képviselő-jelöltjeivel, majd a mozi előtti téren nyílt lakossági fórumot tartott. Mint azt a miniszter hírportálunknak elmondta, az ilyen alkalmak fontos visszajelzéseket adnak számára, mert egyrészt így lehet megismerni, hogy milyen állapotban van az ország, mi foglalkoztatja az embereket, másrészt, hogy a helyi embereknek hogyan tudnak majd az önkormányzati választások után segíteni. – 

Én azért jöttem, hogy szövetséget ajánljak Dunaújvárosnak!

 – fogalmazott a miniszter.

Meg fogjuk építeni az M8-as autópályát és a V0-ás vasúti körgyűrűt, amely generációkra meg fogja oldani a dunaújvárosiak életét - jelentette ki az építési és közlekedési miniszter szerdai dunaújvárosi utcafórumán. 

Lázár János a dunaújvárosi mozi előtti téren összegyűlt, mintegy 150 ember előtt arról beszélt, hogy az M8-as autópálya lesz Magyarország egyik legnagyobb közúti beruházása, amely az M7-es autópályától - Sárbogárd és Dunaújváros érintésével - Kecskemétig fog húzódni. Jelezte, hogy a kiviteli tervek idén elkészülnek, és a megvalósítást is elkezdik ebben a ciklusban - írja az MTI.
A tárcavezető azt is elmondta, hogy megállapodtak a kínaiakkal a V0-ás vasúti körgyűrű megépítéséről, amelynek Dunán átívelő vasúti hídja "a folyam átjárhatósága miatt csak egy helyen épülhet meg Magyarországon, Dunaújvárostól néhány kilométerre északra". Megjegyezte, hogy a legfontosabb vasúti átkelési pont a város mellett lesz, az M8-as autópálya szintén, vagyis létrejön a "budapesti logisztikai körgyűrű", amelynek köszönhetően lehet a térségben munkahelyeket teremteni, gazdasági vállalkozásokat létrehozni, profitot termelni és generációkra megoldani a dunaújvárosiak életét.
Lázár János szerint egy olyan világban élünk, ahol 

a háborús helyzeteket nem szabad félvállról venni és ha van nemzet a világon, amelynek nem érdeke, hogy háborúba keveredjen, az Magyarország.

 Példaként említette, hogy Románia átengedi az amerikaiaknak a légitámaszpontjait, tengeri támaszpontjait, katonai bázisait, így több tízezer amerikai katona van az országban azért, hogy adott esetben az amerikaiak be tudjanak avatkozni az ukrán-orosz háborúba. Úgy vélte, ezzel Románia vállalja azt, hogy ennek a háborúnak a részesévé válik, ami nagyon nagy kockázat, ezt Magyarország nem teszi, mert "egyetlenegy magyar életet sem akar kockáztatni sem az oroszok, sem az ukránok miatt".

Lázár János építési és közlekedési miniszter: "Meg fogjuk építeni az M8-as autópályát és a V0-ás vasúti körgyűrűt"  Fotó: Laczkó Izabella


A miniszter hangsúlyozta, hogy aki a Fidesz-KDNP-re szavaz, segíti a kormány béke melletti kiállását. Megemlítette, hogy a háború elutasítottsága a baloldali szavazók között is 90 százalékos, tehát akik nem szavaztak eddig a kormánypártokra vagy nem szeretik Orbán Viktort, "azoknak is érdemes ránk adni szavazatukat, mert mi nem visszük közel Magyarországot a háborúhoz, szemben a többi párttal, amelyek a háború folytatásában érdekelt amerikaiaktól korábban felvették a nagy pénzt".

Lázár János elmondta, a dunaújvárosiaktól azt kéri, olyan polgármestert válasszanak, aki garantálni tudja azt, hogy jövője is legyen ennek a közösségnek. Magyar András ilyen. Fotó: Laczkó Izabella


Lázár János a Fidesz-KDNP dunaújvárosi polgármesterjelöltjéről, Magyar Andrásról elmondta: a korábbi években nem volt Fidesz-szavazó, nem értett velük együtt, de hazafi és csak ez számít, nem az, hogy jobb- vagy baloldali. Emlékeztetett arra, hogy 2019-ben a dunaújvárosiak olyan embert választottak polgármesternek, akinek a vezetésével Dunaújvárosban nem nagyon történt semmi. Mint mondta, a helyiek június 9-én tudnak ezen változtatni, s ezzel garantálni tudják azt, hogy jövője is legyen ennek a közösségnek, ne csak múltja. 

Lázár János miniszter arra kérte a dunaújvárosiakat, hogy olyan vezetőt válasszanak, aki reggeltől estig, a nap 24 órájában a városért dolgozik, s szerinte Magyar András ilyen ember.


Kérdésre válaszolva Lázár János elmondta: sem a miniszterelnök, sem a kormány, sem a Fidesz nem hibátlan, vannak jó döntéseik és vitathatók is, de 

amikor végignézünk a politikai palettán, hogy ezt az országot, ezekben a háborús időben, gazdasági nehézségek idején kire bíznánk, akkor a mai lehetőségek közül Orbán Viktor a legjobb lehetőség az ország számára.

.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában