Falufejlesztés

2024.05.12. 15:00

Mezőfalva: Hamarosan elkészül a Semmelweis utcai komplex vízelvezetés

Horváth László

Fotó: Horváth László

Jól állnak a munkálatok Mezőfalva egyik kiemelt fejlesztési projektjénél – kaptuk az információt Márok Csaba polgármestertől. Hozzátéve: Hamarosan elkészül a Semmelweis utcai komplex vízelvezetés. 

A szegélykövezés is rövidesen befejeződik
Fotó: Horváth László

Nagyon fontos fejlesztés volt ez a községben. A Semmelweis utca ugyanis teknőhöz hasonló lejtésű, a közepén rendszeresen összegyűlt az összes lehullott esővíz, amelyet szimpla árokrendszerrel el sem lehetett vezeti, mert magától nem tudott elfolyni az utca vége irányába a mélyebben lévő területről. Komoly műszaki megoldást kellett alkalmazni, hogy  elvezessék a vizet, és „görörben” lévő ingatlanok tulajdonsainak megoldódjanak a talajvízgondjai. 

Márok Csaba elmondta:

– Jelenleg a szegélykövezésnél tart a kivitelező és hamarosan indul az aszfaltburkolás is. Fontos volt az út meglejtetése az egyik oldalra, hogy a csapadékvíz a megfelelő irányba folyhasson. Részleteiben majd ehhez a szegélykőhöz aszfaltoznak a víz terelésének érdekében. A megvezetett víz pedig rácsos surrantókon, csővezetéken jut el a temetői árokba. Ezzel gyakorlatilag azt a régi problémát sikerül orvosolni, hogy a csapadék az ingatlanokhoz, illetve pincékbe folyt be. Hangsúlyozom, akik leburkolták, letérkövezték az ingatlanuk előtti teljes utcafrontot, azoknak nem oldódik meg a probléma, hiszen ott nem fog elszikkadni a csapadékvíz. Erre majd az ingatlantulajdonosoknak kell megoldást találnia. A határidő május vége, de valószínűleg május közepéig elkészül a 49 millió forint + áfa értékű saját forrásból finanszírozott önkormányzati beruházás – hallottuk a jó híreket Márok Csaba polgármestertől.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában