Jó reggelt!

2024.05.28. 07:00

Néha az ellenőrzés, vagy egy borsos bírság is lehet segítség

A közúti rendőri ellenőrzéseket általában senki sem szereti. Hiszen az emberek gyakran úgy érzik, hogy bár mindent megtesznek a szabályok betartása érdekében, mégis könnyen megbüntethetik őket egy apróság miatt. A bírság és a büntetés elkerülése érdekében sokan csak reménykednek abban, hogy az adott nap nem kapják el a rendőrök.

Török Tímea

Illusztráció.

Fotó: Huszár Márk/MW

Ugyanakkor vannak olyan esetek, amikor az ellenőrzések valójában segítségnek bizonyulnak. Például, amikor kiderül, hogy hamarosan lejár valamelyik személyes okmányunk, vagy éppen az autónk műszaki vizsgája, akkor pont az ellenőrzés lehet az, ami megóv minket egy még súlyosabb problémától.

A rendőrség nem csak a szabályok betartására figyelmeztet, hanem a biztonságunk és az életünk megóvása érdekében is cselekszik. Ezért bár nem mindig kellemes a közúti ellenőrzés, mégis fontos megértenünk annak lényegét és igyekezzünk együttműködni a közúti biztonság érdekében. Sőt, velem már az is előfordult, hogy egy meglehetősen borsos bírságot is megköszöntem a még nagyobb baj elkerülése miatt. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában