Stegosaurus a játszótéren

2024.05.14. 19:00

Rácalmás hamarosan beköszönt a dinoszaurusz kor

Az város hivatalos fórumain tájékoztatták a szakemberek a rácalmásiakat, hogy a nyár folyamán megérkezik az önkormányzat által megrendelt sztegoszaurusz a Millenniumi park játszóterére.

Török Tímea

Forrás: Rácalmás Önkormányzat Facebook-oldala

A sztegosaurus nagy, nehéz felépítésű, négy lábon járó növényevő volt, sajátos és különös testtartással, melynél a hát nagymértékben meghajlott a rövid mellső lábak miatt, a fej alacsonyan, a talaj közelében, a merev farok pedig a levegőben helyezkedett el. A lemezekkel és tüskékkel kapcsolatban számos elképzelés született. A legvalószínűbb, hogy a tüskéket védekezésre használta, míg a lemezek egyaránt szolgálhattak védekezésre és hőszabályozásra.

A gyerekek között a Jura korban élt „sztegoszaurusz” az egyik legkedveltebb és legismertebb dinó a tyrannosaurus rex, a triceratops és az apatosaurus mellett. 

A 4,5 méter magas, több mint 5 méter hosszú, többfunkciós (mászófal, csúszda, mászóka) ügyességi játékot  három éves kortól használhatják majd a gyerekek. Természetesen a játék telepítése a szükséges ütéscsillapító burkolat kialakításával valósul meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában