A nyelven volt a sor

2024.05.10. 08:00

Tizedikes is érettségizett

Az írásbeli érettségik az idegen nyelvi vizsgákkal folytatódtak. A csütörtök az angolé volt.

Agárdy Csaba

Illusztráció

Fotó: Laczkó Izabella

Mindegy, milyen nyelvet választottak a diákok, az élő idegen nyelvi érettségik mindegyikből ugyanúgy épülnek fel közép- és emelt szinten egyaránt. Az írásbeli összesen négy részből áll. Ezek az olvasott szöveg értése, a nyelvhelyesség, a hallott szöveg értése és az íráskészség, vagyis levélírás.

Az élő idegen nyelvi írásbeli érettségik középszinten 180, emelten 240 percesek voltak. Középszinten az olvasott szöveg értésére 60, a nyelvhelyességre 30, a hallott szöveg értésére 30, az íráskészségre pedig ismét 60 percet kaptak a diákok. A feladatlapokat vizsgarészenként beszedték a tanárok, így azokat mindenképp a megadott időkorláton belül kell megoldani. Emelten az olvasott szöveg értésére 70, a nyelvhelyességre 50, a hallott szöveg értésére 30, az íráskészségre pedig 90 perc járt. A feladatlapokat a felügyelő tanárok ebben az esetben is vizsgarészenként beszedték – olvasható az eduline.hu-n.

A Dunaújvárosi Széchenyi István Gimnáziumban is az angollal kezdődtek az érettségik, pénteken következik a német, a jövő héten pedig a francia.

Csathóné Zágoni Nóra igazgatóhelyettes, német és magyar tanárnőtől megtudtuk, a tizenegyedikesek érettségiztek most angolból, mert a tizenkettedikesek ezt már egy évvel ezelőtt megtették. De volt tizedikes tanuló is a vizsgázók között.

– Csak a saját tapasztalataimat tudom elmondani, a diákoknak az angol nyelvvel nincs gondjuk, bőségesen belefért az előírt időbe mindenki, nem volt szükségük a teljes időkeretre. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában