Gyermeknap

2024.05.28. 13:00

Tűzoltós családi program várta a látogatókat a dunaújvárosi laktanyában is

Duol.hu

Fotó: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Gyermeknap alkalmából a katasztrófavédelem idén is meghirdette a Nyitott szertárkapuk rendezvényét, amelynek keretében a Fejér vármegyei tűzoltólaktanyákat is több százan felkeresték május 26-án.

A dunaújvárosi laktanyában is ismerkedtek a gyerekek a tűzoltók felszerelésével
Fotó: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Székesfehérváron a tűzoltók próbariasztásokat tartottak, bemutatták a járműveket, a tűzoltó eszközöket és szakfelszereléseket. A gyerekek beültek a gépjárműfecskendőbe, a védősisakot és a védőkabátot is magukra ölthették. A gyereknapi tűzoltós programot évről évre nagy érdeklődés kíséri, a tűzoltók mindennapjaiba való betekintés nemcsak a legkisebbeknek, hanem a felnőtteknek is izgalmas programot ígért. A vármegyeszékhely mellett ezen a napon a sárbogárdi és a dunaújvárosi hivatásos tűzoltóság, valamint a pusztaszabolcsi katasztrófavédelmi őrs kapui is megnyíltak a látogatók előtt.

Dunaújvárosban is nagy volt az érdeklődés
Fotó: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

A Nyitott szertárkapuk rendezvényhez a bicskei, a móri, a váli és a polgárdi önkormányzati és önkéntes tűzoltók is csatlakoztak, emellett Pusztaszabolcson, Velencén, Pázmándon, Martonvásáron, Csókakőn, Mezőfalván és Lajoskomáromban az önkéntes tűzoltók szertárát, járműveiket és felszereléseit is megtekinthették az érdeklődők.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában