Együttműködés

2024.06.27. 16:00

A Fejér Önkéntes Mentőszervezethez csatlakoztak a FEMA állatmentői is

A kutató-mentő tevékenység támogatása érdekében a FEMA Állatmentő és Állatvédelmi Egyesület is csatlakozott a Fejér Önkéntes Mentőszervezethez- erről számolt be a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Molnár Emese

Forrás: Fema Facebook-oldala

Mint azt részletezték, a csaknem tizenkét éves múltra visszatekintő állatmentő egyesület fő profilja az állatkínzásban élő, bántalmazott, balesetet szenvedett állatok, továbbá magukra maradt kölykök mentése, orvosi ellátása, testi-lelki rehabilitációja, majd örökbe adása.

Forrás: Fema Facebook-oldala

A FEMA a közelmúltban együttműködési megállapodást kötött a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal annak érdekében, hogy elsősorban a közlekedési balesetekben megsérült állatok szükség szerinti, sürgősségi ellátását, illetve a gazdájuk sérülése, kórházba szállítása miatt ideiglenesen magukra maradt házi kedvencek elhelyezését biztosítsák.

Forrás: Fema Facebook-oldala

Az együttműködés a két szervezet között nem most kezdődött, hiszen bajba került, balesetet szenvedett állatok kiszabadításához, illetve a mentés utáni további ellátáshoz korábban is kérték egymás segítségét. Viszont ez az együttműködés országosan is egyedülálló.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában