Dunaföldvár

2024.06.21. 17:30

A Horgász Juniálison jártunk a Solti Kisdunán

A Dunaföldvári Sporthorgászok Egyesülete az idén is nagy sikerrel bonyolította le a hagyományos rendezvényét a csodálatos helyszínt adó Kis Dunán az elmúlt szombaton. Az eseményen az odalátogató érdeklődők mellett a városban található partner civil egyesületeik és a vendégeik is részt vettek.

Balogh Tamás

Fotók: Balogh Tamás / Dunaújvárosi Hírlap

Kiss Lajos Csabától a rendező szervezet vezetőjétől a következőket is hallottuk.

 

- Nagy örömünkre szolgál, hogy ismét ilyen sokan tiszteltek meg bennünket a megjelenésükkel. Büszkék vagyunk ránk, hogy a város civilszervezetei nem csak megjelentek, hanem aktívan, versenyfőzésükkel is erősítették ezt a rendezvényünket. A halászléfőző verseny zsűrijét Nagy Gábor, Dunaföldvár díszpolgára és híres „arany fakanalas” főzőmestere, Krammer Zoltán a solti boros egyesület elnöke, a hivatása szerint pedig szakács és falusi vendéglátó, valamint Dávid István (az Aranyfácán étterem és a Kele csárda tulajdonosa), aki egyben kiváló szakács, alkotta. A részlehajlást a legegyszerűbb módon kerültük el, a zsűri tagjai csakis a tányérokon látható sorszámot látták, az étel elkészítőjéről nem volt tudomásuk. Ezért aztán az eredmény hirdetés alatt sem tudták, hogy ki volt a legjobb, csak amikor a rajtszámot halló alkotók a színpadra léptek. 

A halászléfőző verseny végeredménye:

 

Kissné Szauervein Terézia

 

Vagyon Miklós

 

Biacsik Sándor a Dunaföldvári Sárga Pincésgödör egyesület csapatából.

A főtámogató

Az eseményünket, a nyári gyermek horgásztáborunkat és a hozzá kapcsolódó horgászversenyüket a Magyar Országos Horgász Szövetség támogatta, akiktől egy 5,5 méteres elektromos meghajtású horgászcsónakot is kaptunk. Köszönjük ezt a kiemelkedő támogatásunkat, amit a közösségünk javára fordítunk.

 

A Fröccsterasz

- Ez a méltán népszerű szolgáltatás a Burgundiai Pincesor Egyesület jóvoltából és a tagok felajánlásaiból, Vecsei Pál elnök vezetésével működött, akinek munkáját két külsős segítő, Úr Tibor és Gallai Péter támogatta. Szóval, az arra járók kedvükre kóstolhatták a finom borokat. Mellette színes programokkal szórakoztattuk a vendégeinket a délután folyamán.

A zsűri tagjai is elmondták a véleményüket

 

Krammer Zoltántól ezt hallottuk: - Ilyenkor mindig elmondják, hogy a kiváló ételek miatt a zsűrinek nagyon nehéz dolga volt. Ma is ebben a helyzetben vagyunk, mert a huszonhét mintából huszonöt kiválóra sikerült. Szerintem a halászléfőzés az összes étel közül a legnehezebb, mert ha bármely alapanyag egy kicsit is „kilóg” a sorból, vagy nem elég sós, pláne, ha szétfőzik a halat, már meg is van a baj! Itt szerencsére mindenki alaposan odafigyelt a dolgára. Sajnos kettő minta nem lett elbírálható, mert leégett, a többi fogyasztható volt. Találtunk egy olyan tételt is, ami nagy feladat elé állított bennünket, de végül kimondtuk, hogy az egy különleges halétel, de nem halászlé, mert egy sor oda nem való ízt éreztünk benne. A különleges főzet készítője végül elárulta, hogy ez egy sima halászlé alap-spanyolosan. Mustáros, tejfölös, házi paradicsomos habarással. A benne lévő pácolt halfilé pedig tárcsán sült. 

 

Dávid István:- Mindenkinek köszönjük a munkáját. A bográcsok mellett állók maguknak és a közösségüknek is főztek, ezért vett körül bennünket az a sok elégedett ember. Ilyen jól sikerült halászleveket az utolsó tíz évben sem bírálhattunk, amihez mindenkinek gratulálunk. Végül, de nem utolsó sorban egy kupával díjaztuk, Kiss Lajos Csabát, aki nélkül egészen biztosan nem jött volna létre ez a nagyszerű rendezvény. Köszönjük, hogy részt vehettünk rajta. 

 

Nagy Gábortól ezt is hallottuk: - Igazándiból nem nagy ördöngösség a halászléfőzés. Figyelni kell az alapanyagokra, például nem túl szerencsés a fagyasztóból elővenni a hozzávalókat. Én például messziről észreveszem az ízét és az illatát. A vendégünk nem biztos, hogy megtudja mondani, hogy mi az, ami csalódást okoz neki, de ne is adjunk neki rá okot. A másik észrevételem sem pénztárca, hanem barátságfüggő. Tiszteljük meg az asztalunkhoz ülőket azzal, hogy alaposan felkészülünk fel a főzésre, és minden folyamatra adjunk elég időt. Na jó, mondok még egy nagyon fontosat. Ennek az ételnek PIROS a színe… Az összes többi zsákutca. A végén pedig finom bort fogyasszatok hozzá!

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában