Fontos a diákoknak

2024.06.22. 11:00

A szabadidő témakör felölelte a Petőfi elmúlt tanévét

Körmendi Erzsébet

Forrás: Petőfi iskola

A dunaújvárosi Petőfi Sándor Általános Iskola közzétette a közöségi oldalán az információt, hogy a szabadidő témaköre is felölelte a tanítási évüket. 

Ahogyan írták:

"Családi napot rendeztünk az állatok és az ökoszisztéma védelme témában. Mézkóstoló – Önkéntes látogató programban méhész őstermelő látogatott el hozzánk, aki sok érdekes dolgot mesélt a méhekről, mézet kóstoltatott a gyerekekkel, tombolasorsolásunkat eredeti magyar mézzel támogatta. Heroes of the Future 2023 kiállításon voltunk Budapesten egy tanulócsoporttal. Lázár Ervin Program keretében - külső látogatási helyszíneken szereztünk tanítványainknak élménydús cirkuszi és színházi élményt. Erzsébet-Karácsonyon 3 élményteli napot töltött 40 fős csoportunk Zánkán. Öko Zsibongó – Külső látogatási helyszínre utaztunk egy kisebb csoporttal egy szombati nap fenntartható eltöltése céljából.

Zöld kihívásokkal szólítottuk meg a családokat a tavaszi szünet előtt, melyhez 27 tanuló és családja csatlakozott és ajándékozott meg bennünket szabadidős fényképpel. A Fenntarthatósági témahétre videó is készült a fotókból.

Áprilisban Peonza bemutatót és vetélkedőt önkéntes látogatóval szerveztünk a napközis szabadidő fenntartható eltöltésére. Pályázatot nyújtottunk be a KSZGYSZ Kölcsönkapott levegő című témanapjára. A témában fenntarthatósági tanórákat tartottunk: Papírsárkányt készítettünk és reptettünk, a Lazítani című FTH tanórán érdekes játékot tanultunk."

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában