Októberben kezdődik a munka

2024.06.19. 17:30

Átadták a polgármester és a képviselők megbízóleveleit

Dunaújvárosban dr. Hanák Tamás, a Helyi Választási Bizottság (HVB) elnöke ünnepélyes keretek között átadta a megválasztott polgármester, nemzetiségi és helyi önkormányzati, valamint listán a közgyűlésbe kerülő képviselők megbízóleveleit.

Török Tímea

Fotó: Laczkó Izabella

2024. június 19-én a Városháza házasságkötő termében dr. Hanák Tamás úgy fogalmazott, hogy az önkormányzatiság, a helyi közösségek önálló igazgatási és döntéshozatali jogát jelenti, amely lehetővé teszi, hogy a települések lakói közvetlenül befolyásolják saját környezetük alakítását és fejlődését. Ez a jog a közösségi élet alapvető része, amelynek keretében a helyi közösségek saját ügyeikben autonóm módon dönthetnek.

A HVB elnöke beszélt arról is, hogy a választás előkészítése hosszú folyamat volt, amely 2023. októberében kezdődött és ez év októberéig tart majd, amikor az önkormányzat alakuló ülésén esküt tesznek a képviselők, ezzel elfoglalják a helyüket és megkezdik munkájukat. Az önkormányzatnál 26 fő foglalkozott a választásokkal, a választás napján pedig 250 ember dolgozott. 

Dr. Hanák Tamás arra is kitért, hogy a részvételi arány 57 százalékos volt, amely mintegy 1000 fővel több szavazót jelentett az előzőhöz képest. Kifejtette, hogy helyi szinten a tapasztalat szerint nyugalomban zajlott a választás, amely alapja lehet az elkövetkező időszak építő munkájának. 

Ezt követően a bizottság elnöke átadta a megbízóleveleket, elsőként az új képviselő-testület egyetlen női tagjának Pappné Grabant Ilonának, majd Pintér Tamás polgármesternek és a megválasztott képviselőknek, továbbá a kompenzációs listán mandátumhoz jutott képviselők közül a jelen lévő Magyar Andrásnak, Oláh Jánosnak, valamint Badó Péternek. 

Fotó: Laczkó Izabella

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában